Toename zwaar verkeer Dageraadweg

20190130_075617De Dageraadweg, het verkeer gaande in de richting van Dijkveld, wordt de afgelopen periode gekenmerkt door een toename van het aantal voertuigen dat houtblokken vervoert. En dit is vanaf de asfaltering van deze weg het geval. Voorheen, toen deze weg in zeer deplorabele staat verkeerde, was de intensiteit niet zo hoog. Gistermorgen omstreeks 8.00 uur was dat weer het geval. Het fenomeen van het vervoeren van zware houtblokken vindt tot zelfs in de avonduren plaats. Weggebruikers die deze weg als route gebruiken om hun kinderen op school af te zetten en voor andere werkzaamheden, zien deze weg zienderogen achteruitgaan. Deze weg, die in september van het afgelopen jaar is geasfalteerd, begint al verzakkingen te vertonen. Enkele weken geleden heeft een nutsbedrijf dat water levert, graafwerkzaamheden laten uitvoeren op deze pas geasfalteerde weg. Op deze plek op het wegdek, dat na het graven afgewerkt is met straatstenen, is een gevaarlijke diepe kuil ontstaan. Uitwijken voor deze kuil is noodzakelijk, willen weggebruikers geen mankementen krijgen aan hun voertuig.
Ook houtblokken over de brug
Niet alleen het district Wanica, maar ook overige plaatsen gaan gebukt onder de negatieve gevolgen die het vervoeren van zware houtblokken met zich meebrengt voor de wegen. Zo is sinds kort een verbod opgelegd voor het vervoeren van houtblokken over de Wijdenboschbrug. Dit dient alleen onder toezicht van de politie plaats te vinden. Toch wagen enkele truckhouders het om deze regel aan hun laars te lappen. Afgelopen zondag tussen 6.00 en 7.00 uur namiddag bleek dit het geval te zijn. Een groot gevaarte volgeladen met houtblokken reed over de brug zonder enige politiebegeleiding.
Straat grootste zorg buurtbewoners
Bij de laatstgehouden hoorzitting in het ressort Houttuin blijkt dat de slechte staat waarin de wegen verkeren, de grootste zorg is voor buurtbewoners. Dit was één van de zorgpunten van de gemeenschap, die gedurende de hoorzitting domineerde. Terugkoppelend hieraan hebben ze ook hun bezorgdheid geuit over het vervoeren van houtblokken over de diverse wegen.
Dc bezig met instanties
Dagblad Suriname heeft ook contact opgenomen met de burgermoeder van het district Wanica, Audrey Hankers. Ook zij verwijst naar de laatstgehouden hoorzitting waar burgers hun beklag hebben gedaan over de overbeladen houttrucks. Met de inspecteur van politie en de gewestelijke politiecommandant zijn er reeds gesprekken gevoerd. Ook de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) heeft een breedvoerige uiteenzetting gepresenteerd over dit vraagstuk. De burgermoeder verzekert de gemeenschap ervan dat de overbeladen vervoerders van houtblokken heel binnenkort aangepakt zullen worden, indien zij zich met een overbeladen truck op de openbare wegen begeven. Zij dienen zich te houden aan een bepaalde tonnage. Ook is het niet toegestaan houtblokken in de avonduren te vervoeren. De dc wijst de truckhouders er vooral op om zich aan de gemaakte afspraken te houden conform de wettelijke bepalingen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!