Verdachten megadrugszaak voorgeleid

Verdachten Megadrugszaak voorgeleidDe inklaarders Hillary G.(55) en Vanella M. (30), de douaneambtenaar Dharmindersingh A. (49) en de vrachtwagenchauffeur Shailindra O. (43) zijn op vrijdag 17 januari voorgeleid bij het parket. Op dinsdag 15 januari is het viertal aangehouden op verdenking van overtreding Wet Verdovende Middelen in de megadrugszaak. Op dinsdag 8 januari onderschepte de politie op de Jules Sedney Haven in Paramaribo,ruim 2200 kilo drugs in een rijstcontainer. Uit het onderzoek blijkt dat deze containers sinds 31 december 2018 ter plaatse waren. De rijst is ingeladen in Nickerie en verzegeld. Het verboden spul is in één van de acht containers aangetroffen. De rijsthandelaar c.q. ondernemer Nitender Oemrawsingh (40) werd in verband gebracht met deze vondst. Hij werd op maandag 14 januari levenloos aangetroffen in Guyana bij het strand van Berbice.
Kanhai vertegenwoordigt twee verdachten, te weten de douaneambtenaar Dharmindersingh A. en vrachtwagenchauffeur Shailendra O. De vrachtwagenbestuurder is een neef van de geliquideerde Oemrawsingh. De rc heeft vooralsnog geen beslissing genomen in deze zaak. Er was beperking gelast voor deze verdachten. De advocaten mochten hun cliënten niet spreken. Over opheffing van de beperking moet het Hof van Justitie nog beslissen.
Lijk vrijgegeven
Advocaat Irvin Kanhai zegt dat het stoffelijk overschot van de overledene vrijgegeven is aan de nabestaanden. De Surinaamse ambassade in Georgetown heeft assistentie verleend aan de familie om de formaliteiten in orde te maken voor vervoer van het lichaam naar Nickerie. Kanhai verwacht dat in de loop van vrijdag het lijk in Suriname zal komen. Er worden voorbereidingen getroffen voor de crematie in het weekend.
Nog vijf aanhoudingen
In deze drugszaak heeft de Narcoticabrigade op donderdag 16 januari nog vijf personen ingerekend. Het betreft in deze de 30-jarige Fariek J., de 28-jarige Farhed J., de 54-jarige Willem K., de 59-jarige Slamet K. en de 27-jarige Narinder R. Deze verdachten zijn operators, bedrijfsleider en ambtenaren werkzaam op de ministeries van Handel en Industrie en Landbouw, Veeteelt en Visserij. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn deze 5 verdachten hangende het onderzoek in verzekering gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!