Voor volledige indamming hebben wij geen middeleeuwse vroomheid nodig

Drugs: De vraagzijde
De Burgerklasse ontstond aan het eind van de Middeleeuwen en was samengesteld uit sterk van elkaar verschillende sociale en economische groepen. De kooplieden die zich op de wereldhandel en later op de daarbij behorende industrie wierpen. De geldschieters en bankiers, deskundige ambachtslieden, het avontuurlijke deel van de adel dat zich in latere tijden onder meer op de mijnbouw en de snel opkomende textielindustrie stortten.
Vraag en aanbod
De coca-plant en andersoortige gewassen waren reeds in de oeroude tijd bekend bij de verschillende samenlevingen. Deze medicinale gewassen werden gebruikt voor medicatie en ook voor rituele handelingen.
In de handel praat men over: vraag en aanbod
Het is tijd dat de wereldgemeenschap, ontwikkelingslanden, ons land niet uitgezonderd en hun overheden echt wel afstand gaan nemen van wat wij noemen de Middeleeuwse vroomheid. Maar de typische menselijke eerlijkheid en serieusheid moeten eens goed kijken naar de vraagzijde, en wel de zijde van de groot-gebruikers. Men moet niet alleen kijken, maar met keiharde acties komen om de vraag naar drugs drastisch terug te dringen; anders gezegd het gebruik van drugs moet geëlimineerd worden.
Faciliterend:
De vraagzijde of ook wel de consumerende gemeenschap is echter duizenden malen groter dan de producerende groep. Bovendien is het de vraagzijde waar de ver gemoderniseerde samenlevingen zitten die behoren tot de grote afnemers.
De “productie” zijde wordt ten onrechte bestempeld als te zijn de grote boosdoener; als te zijn de vernietiger van de mensheid. Waarom weigeren onze overheden (de ontwikkelingslanden) om de vraagzijde (de ontwikkelde landen) ook mede in gebreke te stellen?
Om aan hun behoeften te kunnen voldoen zorgen zij (de ontwikkelde landen) voor: 1) De productie middelen; 2) Communicatie middelen; 3) Transport: vracht wagens, schepen enz.; 4) Kapitaal; 5) Verpakkings materiaal; 6) Promotie.
Telkens weer wanneer onze instituten positieve resultaten neerzetten zijn politici met hun tentakels aanwezig om deze successen tegen te werken, te saboteren en zelfs te torpederen. En dit allemaal met ondersteuning van hun zogenaamde (verraderlijke) netwerk.
Het is jammer te moeten constateren dat politici en “politieke analisten “ behorende bij de oppositionele politieke partijen VHP+ zich bedienen van informatie die in schril contrast staat met de werkelijkheid, de waarheid en de feitelijkheid.
Zie het beeld en het etiket over ons land geschetst en opgeplakt door deze politici en politieke “analisten”, namelijk: 1.- Dat ons land Suriname een Drugsstaat is; 2 – Dat de Economie van ons land door Drugs en Zwartwerken in stand wordt gehouden.
Kortom al deze acties worden spontaan publiekelijk ondersteund en begeleid, door al degenen die vervuld zijn van regressieve impulsen.
E. Castelen

error: Kopiëren mag niet!