Paul Somohardjo: ‘Men probeert wig te drijven tussen mij en Waidoe’

Paul Somohardjo
Paul Somohardjo

William Waidoe
William Waidoe
‘Men probeert een wig te drijven tussen mij en Waidoe.’ Zo reageert de partijleider van de Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, tegenover Dagblad Suriname in de kwestie William Waidoe, DNA-assembleelid van de PL uit Nickerie. In de media zou zijn bericht als zou Waidoe erop uit zijn om een eenmansfractie te vormen. Toen Somohardjo dit las, nam hij meteen contact op met Waidoe. Waidoe antwoordde hem terug met de volgende woorden. ‘Voorzitter het is niet waar. Het is een pertinente leugen, mijn woorden zijn verdraaid’.
Het is niet de eerste keer dat via de media wordt gesuggereerd dat Waidoe de overstap zal maken naar de paarse partij. ‘Belangrijk is, er is tussen mij en meneer Waidoe niets aan de hand. En er zijn geen tekenen dat er iets tussen ons komt.’ Somohardjo houdt er rekening mee dat politieke opponenten erop uit zouden zijn om Waidoe ongeloofwaardig en onbetrouwbaar te maken. De politieke leider zegt goed doordrongen te zijn van het feit dat slechts de paarse partij kampioen is in het uitvoeren van inbraakpolitiek.
Somohardjo brengt hierbij de kwestie Sapoen ter herinnering. ‘Men heeft hem gepaaid om de PL de rug toe te keren en een eigen politieke partij op te richten. Terwijl hij in werkelijkheid slechts als een brug is gebruikt om personen over te halen tot de NDP. Sapoen is daarna alleen aan de kant gelaten, ongeloofwaardig en onbetrouwbaar.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!