VHP wil zwemvesten voor kinderen die per boot school bezoeken

In nasleep van het tragische bootongeval van de afgelopen week, waarbij 11 personen zijn omgekomen, heeft de politieke partij VHP gemeend een helpende hand te bieden. De partij is gestart met een interne ondersteuningsactie om de nabestaanden van het bootongeval, waar het nodig is, bij te staan. Los van de interne ondersteuningsactie is de VHP ook gestart met een landelijke ondersteuningsactie onder het motto: ‘elk varend schoolkind een zwemvest’.
Het is nog niet bekend of de bootsman door de autoriteiten verantwoordelijk is gesteld voor het vervoeren van personen zonder enige voorzorgsmaatregel, zoals de Maritieme Autoriteit Suriname deze voorschrijft. Ook is het niet bekend of de bootsman bevoegd was tot vervoer van passagiers en welke (straf)sancties tegen hem getroffen zullen worden.
Het is niet duidelijk of de VHP een inventarisatie heeft gemaakt van alle varende schoolkinderen en iedereen zal voorzien van een zwemvest of dat dit alleen zal plaatsvinden voor de kinderen van Corneliskondre. Overigens is het een taak van de overheid om ervoor te zorgen dat er passagiersboten beschikbaar zijn en dat deze boten ook voldoen aan de eisen van de Maritieme Autoriteit Suriname.

error: Kopiëren mag niet!