Nog 4 lijken geborgen

Dodental op 11
In het weekend zijn nog 4 lijken geborgen in het incident dat plaatsvond op de Coppenamerivier. Deze slachtoffers zijn vrijdag betrokken geraakt bij een bootongeluk. Op de bewuste dag van het tragisch incident waren al 7 lijken geborgen. Op zaterdag 29 december is een ontzield lichaam van een meisje geborgen en zondag zijn de lijken van een meisje en een jongen. Er zijn in totaal 11 lijken ontdekt, van wie 3 vrouwen en 8 kinderen. Er wordt nog gezocht naar een zwangere vrouw die zich ook in de boot bevond. 
Een passagiersboot met meer dan 31 opvarenden is in de vroege ochtend van vrijdag 28 december op de Coppenamerivier ter hoogte van de Kalebaskreek gekapseisd. De politie van het ressort Calcutta kreeg de melding van het ongeval en dat er nog 13 drenkelingen werden vermist. Met assistentie van de marine van het Nationaal Leger werd de locatie aangedaan. Ook de dorpelingen ondersteunden de zoekactie volledig. Uit verklaringen van de aangetroffen menigte is gebleken dat bijkans 21 van de opvarenden door de dorpelingen zijn gered. Ook de kapitein van de boot kon zich in veiligheid brengen.
Na een gezamenlijke zoekactie van de politie, de dorpelingen en het Nationaal Leger werd er na enige tijd een drenkeling gered en 7 lijken geborgen, van wie 3 kinderen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de houten boot met de 31 opvarenden vanuit Corneliskondre naar de richting van Boskamp voer. Ter hoogte van het dorp Kalebaskreek was de rivier onstuimig en kwam er water in de boot, waardoor de boot met alle opvarenden en vracht kapseisde.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!