Etnel: “Belangrijk om te bepalen wat we zelf willen”

Patricia Etnel
Patricia Etnel
Terwijl de ene persoon vindt dat een live politiek debat bijdraagt aan een betere beeldvorming bij het publiek is niet iedereen het daarmee zondermeer mee eens. Volksvertegenwoordiger Patricia Etnel reageert op de stelling over live politieke debatten dat dit niet nieuw is voor Suriname. “Er zijn altijd al debatten geweest rondom de verkiezingen”, zegt de NPS’er. Er moet ook onderscheid gemaakt worden in type bevolking. In het ene land is men 300 jaar onafhankelijk, terwijl in onze situatie wij pas 43 jaar onafhankelijk zijn. De politica merkt op dat goed moet worden nagegaan of in ons land het volgen van debatten de manier is waarop de bevolking zich wil laten informeren.
“Willen we naar debatten luisteren, en hoe groot is deze groep die naar debatten wil luisteren?”, vraagt Etnel zich af. Het is belangrijk dat wij onze eigen behoeften goed kennen en niet teveel kijken naar wat in andere landen gebeurt. “Pas als we weten wie we als Surinamers echt zijn, kunnen we ook bepalen wat we echt willen”, verduidelijkt Etnel.
“We hebben inderdaad debatten georganiseerd, maar het heeft niet geholpen aan het beter kiezen. Mogelijk heeft het wel geholpen dat mensen beter zijn gaan nadenken.” Etnel benadrukt dat een eigen ontwikkelingsvisie nodig is, zodat de juiste keuzes gemaakt kunnen worden. “Je moet vooraf bepalen wat je wil, zodat de juiste beslissingen genomen kunnen worden. We kunnen geen ontwikkelingsvisie hebben en dan kijken wat en hoe andere landen zaken benaderen.” Etnel vindt dat het belangrijk is om te bepalen wat wij zelf willen en vanuit die gedachte werken.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: