Algemeen coördinator Dagblad Suriname: “2018 redelijk goed afgesloten”

Algemeen coördinator Dagblad Suriname“Hoewel het jaar 2018 financieel economisch gezien een moeilijke was, heeft het bedrijf het haast afgelopen jaar overall bekeken, toch redelijk goed gedaan.” Hiermee begon één van de algemene coördinatoren van Dagblad Suriname, James Lalmahomed, zijn toespraak tijdens het nu traditioneel geworden jaarafsluitingsfeestje, gisteren. “Door hier en daar wat te bezuinigen, maar meer door gezamenlijke inspanning is het eindproduct, onze krant, elke dag geproduceerd. Doordat alle schakels positief hebben meegewerkt, is het jaar redelijk goed afgesloten”, gaf hij aan. “Ook het personeel heeft van de directie wat extra gekregen in de vorm van een koopkrachtversterking.” Chandra Algoe, de andere algemene coördinator, sprak van heel goed werk verricht door een klein, maar eensgezind team.
Volgens Lalmahomed is het een enorme uitdaging om een krant te produceren. “Je start elke morgen met 32 pagina’s blanco vellen papier, die aan het eind van de dag gevuld moeten zijn met artikelen, advertenties, columns e.d.. En daarbij moet de kwaliteit elke dag ook even goed zijn. Daarvoor heb je naast het directieteam en de coördinatoren, ook de journalisten, de administratie, de lay-out, de drukkerij, de distributie enz. nodig. Alle schakels die met hun tijdsintervallen inkomen”, zegt Lalmahomed.
Voor 2019 voorspelt Lalmahomed een drukker jaar, vooral omdat de verkiezingen van mei 2020 dan naderen. “De politieke partijen zullen meer activiteiten organiseren en als krant moet je het volk dan zoveel mogelijk informeren.” Na de toespraken was er gezorgd voor een hapje en drank en gebak voor het gehele personeel.

error: Kopiëren mag niet!