Santokhi: “Zodra de olifant langs is geweest, blaffen een paar honden”

Chan Santokhi
Chan Santokhi
De politieke partij VHP sluit haar jaaractiviteiten af in verschillende districten. Zondagavond was het de beurt aan Wanica, waar structuren van alle 7 ressorten bijeenkwamen op het Boma Star Sportcomplex. Er waren ook toespraken van verschillende personen, onder wie partijvoorzitter Chan Santokhi. Voor de topman van de oranje partij is afgelopen jaren gebleken dat de Meet The People (MTP)-campagne van de VHP heel succesvol is geweest. “Doordat de VHP-structuren hard hebben gewerkt op het veld voor de verkiezingen van 2015, is de partij met 38% gegroeid. En we gaan door met de huis-aan-huis-bezoeken de komende periode”, zegt Santokhi. Hij maakte ook duidelijk dat de partijen, die de V7-combinatie hadden gevormd voor de verkiezingen van 2015, de VHP gewoon in de steek lieten tijdens de MTP-campagnes in de verschillende districten. “V7 ging naar Albina en je zag Chan alleen daar lopen. V7 ging naar Para en je zag Chan alleen daar lopen.” Volgens de VHP-topman zijn alle andere partijen uit V7 drastisch achteruitgegaan in hun groei. “Deze partijen hebben geprofiteerd op de ruggen van de olifant.”
Honden blaffen
Santokhi haalde ook aan dat de NDP met een tegencampagne komt als de VHP een actie onderneemt. “Zodra de olifant langs geweest is, hoor je een paar honden blaffen; waf, waf, waf. Ze zijn gewoon bang, omdat er steeds mensen van hun partij weggaan”, zei Santokhi, doelende op de NDP. “Ze komen met geruchten dat de NDP en VHP gaan samenwerken na de verkiezingen.”
Combinatie werkt niet
Santokhi haalde ook aan een wijze les te hebben geleerd na de verkiezingen van 2015. “In combinatie de verkiezingen ingaan, werkt niet. Partijen gaan weg uit de combinatie, zowel voor als na de verkiezingen”, zei hij. Als voorbeeld haalde hij aan de KTPI, die voor de verkiezingen wegging uit V7, en de BEP, die na de verkiezingen de NDP ondersteunde. Voor Santokhi en de VHP geldt nog steeds de strategie om 28 zetels behalen bij de komende verkiezingen. “En dat kan je alleen doen door landelijk in alle districten kandidaten te hebben.” De VHP heeft volledig mandaat nodig van het volk om te kunnen regeren. “Wat als we 20 zetels krijgen? We zijn dan gegroeid en zijn een grote partij, maar wat dan? Daarmee heb je geen regeermacht en kan je het land niet uit de crisis halen. We gaan meer mandaat nodig moeten hebben van het volk, 28 zetels”, zei Santokhi. “Ik zeg, geef ons volledig mandaat en wij geven je onder andere ontwikkeling, veiligheid, werkgelegenheid en een waardevast salaris terug”, zei hij.
Buitenland wil niet werken met NDP
Wederom haalde Santokhi aan ‘dat het buitenland niet samen wil werken met deze regering’. “Landen willen geen zaken doen met deze regering”, liet hij weten. Volgens hem is de VHP nu al begonnen te onderhandelen met buitenlandse partners, om modellen te bekijken hoe de problemen van het land op te lossen. “Landen als China, USA, India en andere Europese landen zijn bereid Suriname te ondersteunen”, aldus Santokhi.

error: Kopiëren mag niet!