Onderhoud tussen minister Ferrier en bestuur BvL/ALS mondt uit in dispuut

Het onderhoud tussen de Onderwijsminister Lilian Ferrier en het bestuur van de Bond van Leraren (BvL) alsook Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), is wederom uitgemond in een dispuut. Dit zegt vakbondsleider Wilgo Valies in gesprek met Dagblad Suriname. De onderhandelingen die überhaupt positief aanvangen, blijken gaandeweg niet meer zo sereen te verlopen. Het verschil in denken, ligt hieraan ten grondslag. De minister is overigens uitsluitend belast met de onderwijsinhoudelijke aangelegenheden en niet met de financiële eisen van BvL/ALS. Desalniettemin kan er geen consensus bereikt worden. “We waren on speaking terms met het ministerie. Er zou een vervolggesprek plaatsvinden, maar dat is uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Nu zijn we 2 weken verder en nog steeds is niets ervan terechtgekomen.” Valies accentueert dat niet alleen het beslechten van de financiële issues essentieel is voor de leden van BvL/ALS, maar ook het oplossen van de onderwijsinhoudelijke knelpunten. “We kunnen meningsverschillen hebben, maar dat wil niet zeggen dat er niet meer onderhandeld moet worden. Als het ministerie ons op korte termijn niet uitnodigt, gaan wij ons daarover buigen; samen met de leraren zullen wij dan een standpunt innemen”, aldus Valies.
KSR

%d bloggers liken dit: