SZF drukte leidt tot overleg

Staatsziekenfonds sociale zaken vervolgNaar aanleiding van de menigte die zich afgelopen maandag voor de deur van het Staatsziekenfonds ophield voor het ontvangen van een SZF kaart, nam Dagblad Suriname ook contact op met de directeur van Sociale Zaken. Eerder had het hoofd van de Juridische Dienst van het Staatsziekenfonds, Jolanda Pronk, de verslaggever doorverwezen naar het ministerie. Zij gaf aan dat uiteindelijk het ministerie verantwoordelijk is voor de verzending van sms-berichten die gelden als een oproep aan de klanten om hun SZF kaart op te halen.
De directeur van Sociale Zaken, Angela Salmo, geeft evenwel als reactie aan dat de lange rijen voor de deur van het Staatsziekenfonds niet worden veroorzaakt door de sms bevestigingen die worden gestuurd naar de klanten van SZF. ‘De komende dagen zal de precieze oorzaak van deze drukte worden uitgezocht’. De directeur legt uit wat de procedure is op het ministerie. ‘De mensen komen zich aanmelden of opnieuw registreren. Nadat de stukken zijn beoordeeld en gescreend vindt er een fiattering plaats. Deze aanvraag wordt voor goedkeuring doorgestuurd naar het SZF en daarna wordt een ziekenfondskaart geprint, waarna dit wordt doorgegeven aan de afdeling BZV van het ministerie van Sociale Zaken aan de Gemenelandsweg. Deze afdeling stuurt dan een sms naar de desbetreffende klant’.
Salmo vindt het helemaal niet goed dat vrouwen, vaak zwanger en/of met kinderen, afgelopen maandag in de lange rijen hebben moeten staan. Gelukkig dat in vergelijking met afgelopen maandag de drukte van dinsdag aanzienlijk minder was. Desalniettemin volgt binnenkort een overleg met SZF om te achterhalen wat precies geleid heeft tot deze plotseling ontstane drukte.
Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring Suriname, die maandag ook ter plaatse was om zich te orienteren, heeft vandaag alvast een overleg met SZF. De voorzitter was niet te spreken over de situatie van afgelopen maandag en wil dat herhaling hiervan in de toekomst wordt voorkomen. Alleyne zegt wel een link te zien tussen het sms beleid en de piek van afgelopen maandag.
RB

error: Kopiëren mag niet!