The Next Generation: “7.000 afhandelingen per dag moeilijk haalbaar”

The Next GenerationXaviera Jessurun van de beweging The Next Generation bevestigt tegenover Dagblad Suriname dat er inderdaad op social media een oproep is geplaatst om massaal op één dag de betaling van de rij en -voertuigenbelasting te voldoen. De activiste geeft aan dat er in de samenleving delen zijn die de mening zijn toegedaan dat de wet in het parlement is beklonken en dat er gehoor aan moet worden gegeven, echter is een ander deel het er niet mee eens. Jessurun vindt dat ook naar de kritieken moet worden geluisterd. De mensen die aan hun betaalplicht willen voldoen, zijn echter opgeroepen om zich gezamenlijk te begeven naar de betaallocaties om te zien of de faciliteiten in place zijn. “De regering zegt dat we moeten komen, dan gaan we met zijn allen samen om aan onze plicht te voldoen”, zegt Jessurun.
The Next Generation-trekker heeft er niet veel geloof in dat het voornemen om alle verzekerden voor het einde van het jaar te kunnen helpen. “Er zijn 233.513 verzekerden genoteerd in 2017, dat betekent dat er tussen 18 november en 31 december meer dan 200.000 personen geholpen moeten worden”, stelt Jessurun. Uitgaande van het aantal werkdagen van 28 moeten dagelijks 7.000 personen afgehandeld worden, een opgave die Jessurun moeilijk ziet gebeuren.
Een ander punt is dat november en december maanden zijn waar de mensen zich voorbereiden op de Kerstperiode. “De regering zou er goed aan doen om de al in de stress levende samenleving te ontzien in de maanden november en december.” Jessurun ziet namens haar organisatie de Next Generation geen rechtvaardiging in de nieuwe wet, omdat slechts 10% van de opbrengsten is bestemd voor de wegen. Van de overige 90% is nog niet nader aangegeven waarvoor dit gebruikt zal worden. “Voor de meeste mensen, die van maand tot maand leven, zal deze uitgavenpost een grote hap zijn”, aldus Jessurun.
RB

error: Kopiëren mag niet!