Pengel hoopt niet te hoeven bemiddelen in SLM

Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) is op de hoogte van de communicatie die er geweest is tussen de bond en de directie van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). In gesprek met enkele journalisten benadrukt de minister echter geen partij te zijn in deze kwestie en er dus ook niet mee te willen bemoeien. Hij hoopt ook dat het niet zo ver hoeft te komen dat de minister zou moeten bemiddelen in de interne aangelegenheden van het bedrijf.
“Het standpunt van de directie is dat zij bereid is om de gesprekken te hervatten. Zij eist evenwel van de voorzitter dat gedane uitspraken en bedrijfsinformatie, die naar buiten is gebracht, gecorrigeerd wordt. Ik kan dat begrijpen als iemand ongefundeerde aantijgingen aan mijn adres doet”, stelt Pengel. Hij meent de randvoorwaarde van de directie te respecteren.
Daarnaast speelt momenteel ook de kwestie van het bondsgebouw. De directie heeft de bond gevraagd om het bondsgebouw te ontruimen. Volgens Pengel heeft de directie de opdracht om het bedrijf weer gezond te maken. Een van de zaken die onderdeel is van de gezondmaking is dat er geïnvesteerd moet worden in het personeel. “Er moeten trainingen verzorgd worden, dus de afdeling HRM zal sterk uitgebreid worden. Dat noodzaakt de directie om uit te kijken naar een geschikte werkruimte. Er is vanwege overmacht door de directie ervoor gekozen om de ruimte die voor de bond ter beschikking werd gesteld, vrij te maken.
Het gebouw is eigendom van de SLM en de directie van SLM heeft daar het roer in handen. Dus is het te begrijpen dat de eigenaar gewoon vraagt dat de bond de ruimte weer ter beschikking stelt voor de bedrijfsdoeleinden. Ik weet niet of het in elk bedrijf gebruikelijk is dat de vakbond een ruimte binnen het bedrijfsterrein heeft. Het zijn sociale partners. Ik kan me ook wel heel andere constructies voorstellen die goed werken”, legt Pengel uit. De bewindsman heeft er alle vertrouwen in dat de directie deze zaak zo spoedig als mogelijk tot rust zal weten te brengen. “Er is een doorgewinterde directie daar met heel veel jaren ervaring in het bedrijfsleven. Ik denk dat die dit varkentje wel zullen weten te wassen”, aldus Pengel.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!