Lachmising over SLM kwestie: “Hoe kan men zeggen dat de bond geen bijdrage heeft gehad?”

Ex-SLM-directeur Robbi Lachmising was er gisteren ook bij op de vergadering van de BPSLM (foto: Regilio Derby)
Ex-SLM-directeur Robbi Lachmising was er gisteren ook bij op de vergadering van de BPSLM (foto: Regilio Derby)
Het personeel van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij werd volgens de bond onlangs door de directie voorzien van onware informatie. De bond zou volgens een schrijven van de directie nooit enige bijdrage gehad hebben binnen de SLM. BPSLM stelt echter het tegendeel. De bond zou juist veel offers hebben opgebracht om de SLM in stand te ouden. Volgens de BPSLM zou de directie de geschiedenis van het bedrijf beter moeten doornemen. De spanning tussen bond en directie blijkt steeds meer toe te nemen. Het begon bij de manier waarop hotel Residence Inn werd gesloten. Er is briefwisseling geweest. Beide partijen hebben elk apart in de media uitlatingen gedaan, die door beide niet geaccepteerd werden. Nu stuit men op een besluit van de directie om het bondsgebouw op te eisen voor bedrijfsdoeleinden. Iets wat de bond niet denkt te zullen toelaten.
Dat er vandaag de dag een controverse is tussen de bond en de SLM-directie doet gewezen SLM-directeur Robbi Lachmising pijn. Op dit moment is dit volgens hem niet de oplossing. “Op dit moment moeten we zeggen ‘all hands on deck’. De concurrentie is groot. De kosten gaan omhoog voor wat luchtvaart betreft. Over de ticketprijzen klaagt men iedere dag. Je moet als bond en directie SLM samen kunnen werken en eruit komen. Wij praten niet alleen over een SLM belang, maar over een landsbelang. Als SLM vandaag of morgen niet meer bestaat, kan ik u verzekeren dat de KLM en de TUI ons het vel over de oren gaan trekken”, stelt Lachmising. Gezien Lachmising jarenlang bedrijfsleider is geweest, benadrukt hij dat de bond wel zijn bijdrage heeft geleverd binnen het bedrijf.
BPSLM is een van de eerste bonden geweest die het harmoniemodel heeft omarmd. “De bond heeft een wezenlijke bijdrage geleverd binnen de SLM. De directie die tot nu toe benoemd is (behalve de nieuwe), komt uit de bond. Het zijn SLM-mensen die altijd de leiding hebben gehad binnen het bedrijf. Het zijn mensen die vanuit de bond zijn voortgekomen. Hoe kan men zeggen dat de bond geen bijdrage heeft gehad?”, aldus Lachmising. De gewezen bedrijfsleider is van plan mogelijkheden te bekijken de directie te ondersteunen met wat hij aan te bieden heeft aan kennis en ervaring.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!