Directeur Westland Sama Group: “Laten zij het dossier over SML bij pg deponeren”

Westland Sama Group-directeur Rinesh Mangaldeen en Rachied Doekhie voerden in 2015 samen strijd voor de NDP bij de verkiezingen.
Westland Sama Group-directeur Rinesh Mangaldeen en Rachied Doekhie voerden in 2015 samen strijd voor de NDP bij de verkiezingen.
Indien DNA-leden en andere politici er zo van overtuigd zijn dat er gesjoemeld is rond de overname en herstart van de Stichting Machine Landbouw (SML), daagt Rinesh Mangaldeen, directeur van Westland Sama Group NV, deze personen uit het dossier met bezwarende documenten ‘dan maar bij de procureur-generaal te deponeren’. “Als men vindt dat er gefraudeerd is, machines niet draaien en verschillende andere zaken zijn weggedragen, mag de pg de waarheid daarachter gaan achterhalen. Ik weet dat alles conform wet- en regelgeving is gegaan”, zegt Mangaldeen aan Dagblad Suriname. Op 17 oktober heeft de zogenaamde herstart plaatsgevonden van de rijstfabriek van Wageningen door Westland Sama Group NV, waarvan de ondernemer en NDP-topper Johnny Mahespalsingh de president-commissaris is. Er is behoorlijk commotie hierover ontstaan. Naast harde uitspraken van coalitieparlementariër Rachied Doekhie, heeft de oppositie de regering ook geïnterpelleerd om gedocumenteerd klaarheid in deze kwestie te brengen in De Nationale Assemblee (DNA).
Zaaizaadbedrijf te Wageningen overgenomen door Westland Sama Group
Mangaldeen voert aan dat Westland Sama Group inderdaad het zaaizaadbedrijf te Wageningen heeft overgenomen. Hij ontkent dat zijn bedrijf iets te maken heeft met het afpakken van het hoofdkantoor van SML, het Cultureel Centrum Wageningen (CCW) en ook het grootste plein ter hoogte van het ziekenhuis. “CCW is van het volk, niemand heeft het genomen. Daar komt binnenkort een kunstgrasveld aan de overkant van het CCW-terrein. Het terrein bij het ziekenhuis is een oud voetbalveld van Wageningen. Het wordt alleen gebruikt, wanneer iemand daar een helikopter wil laten landen”, stelt hij. NDP-parlementariër Rachied Doekhie beweerde recent plat te zijn gebeld door mensen van Wageningen met de informatie dat voornoemde objecten weg zijn gegeven aan zijn partijgenoot Mahespalsingh. Doekhie vindt dat transparantie in deze kwestie totaal ontbreekt en dat er een complete boevenbende rondom SML actief is.
Alles vallende onder vroeger geheten SML-rijstfabrieken overgenomen
Mangaldeen benadrukt dat naast het zaaizaadbedrijf, Westland Sama Group alles vallende onder de vroeger geheten SML-rijstfabrieken heeft overgenomen. De onderneming heeft hierna hypotheek gevestigd op 15,33 hectare grond door middel van een lening bij de bank voor SRD 23 miljoen. De bedrijfsdirecteur bevestigt dat het areaal groot 37 hectare gelegen te Wageningen en het areaal van 89 hectare gelegen aan de Oost-Westverbinding ook deel hiervan uitmaken. Dit werd enkele dagen terug onthuld door VHP-parlementariër Mahinder Jogi. Deze bewering werd hierna ook ondersteund door Doekhie. Mangaldeen neemt het de politici wel kwalijk dat zij de terreinen bij delen opsommen om zodoende een verkeerd beeld buiten te schetsen.
Mahespalsingh bezig met rechtszaak tegen Doekhie
“Mahespalsingh heeft geen gronden van de Staat genomen en voor miljoenen dollars doorverkocht zoals Doekhie dat heeft gedaan. Doekhie heeft ook andere gronden genomen en met hypotheken bezwaard. Dit is grond dat in productie is”, beweert Mangaldeen. Volgens hem is Mahespalsingh bezig met een rechtszaak tegen de NDP-parlementariër. Vandaar dat hij niet in de media wenst te reageren over deze kwestie. Mangaldeen dreigt binnenkort zelf een beerput over Doekhie te openen. “Wat willen zij zien? Als zij gepelde rijst willen zien, moeten zij een bezoek afleggen aan de rijstfabriek en geen onnodige zaken zitten rondvertellen. Toen SML 15 jaren lang niet in bedrijf was, spraken de mannen als Jogi en Doekhie helemaal niet erover. Wij hebben geen boter op ons hoofd”, aldus Mangaldeen.
FR

error: Kopiëren mag niet!