Arbitrage in de affaire Alcoa

Er gaan in de samenleving steeds meer stemmen op, die roepen om arbitrage in de Alcoa affaire. Zulks kwam ook tot uiting tijdens de highlevel discussie, gehouden over de overname van de Afobaka Krachtcentrale door Suriname. De van alle kanten bekritiseerde ontwerpovereenkomst, die de presidentiele bauxietonderhandelingscommissie heeft ingediend bij De Nationale Assemblee, heeft in bijzondere mate ertoe bijgedragen. Assembleevoorzitter Jennifer Simons heeft tijdens een discussiebijeenkomst van de Faculteit van Economische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname niet onder stoelen en banken gestoken dat wat zij zo op het eerste gezicht heeft geconstateerd, niet door de beugel kan. Het college zal het document daarom zorgvuldig nagaan, alvorens een definitief oordeel te vellen.
HD

error: Kopiëren mag niet!