President Bouterse aanwezig op 50ste jaardag Adekus

President Desi Bouterse zal de viering van de jaardag van de Anton de Kom Universiteit van Suriname dit keer bijwonen. Op 1 november herdenkt de universiteit haar 50-jarig bestaan.
Op deze bijeenkomst wordt verslag gedaan over het academisch jaar 2017-2018. Dit keer in een estafettevorm door 6 tot 9 sprekers. Van het jaar worden er 2 Diesredes gehouden. De eerste door Renata de Bies, met als thema “Anton de Kom Universiteit van Suriname: van kennisinstituut naar kennisindustrieel”, en het tweede wordt gehouden door Glenn Sankatsing, met als thema “De Universiteit als autonoom kenniscentrum en partner in ontwikkeling”.
Op dit samenzijn wordt tegelijk de Adekus Alumni Associatie geproclameerd. Hiermee heeft de universiteit voor het eerst sinds haar bestaan een geïnstitutionaliseerde groep van voormalige studenten, die zich blijven inzetten voor de universiteit. De Dies Natalis wordt gehouden in het Centrumkerk (Kerkplein).
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!