Radj Oedit aangehouden in Nederland

Ramchender Oedit alias Radj  aangehoudenDe ondernemer Ramchender Oedit, meer bekend als Radj, is vrijdag in Nederland aangehouden. De procureur-generaal had de opsporing gelast van deze ondernemer. Advocaat Irvin Kanhai bevestigt de aanhouding van zijn cliënt. Hij zegt dat zijn cliënt is aangehouden op basis van het rechtshulpverzoek dat door Suriname aan Nederland werd gedaan. Aan Oedit wordt het verwijt gemaakt dat hij deelgenomen heeft aan een criminele organisatie en de Wet op Verdovende Middelen heeft overtreden. Oedit wordt gelinkt aan de geruchtmakende vangst van 488 kilo cocaïne en de duikboot die is aangetroffen in het district Saramacca. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de percelen alwaar het vliegtuig en de duikboot zijn aangetroffen aan Oedit toebehoren. In verband met deze 2 onderzoeken zijn respectievelijk 7 om 8 verdachten aangehouden. Er is ook een werknemer van de opgespoorde verdachte Oedit aangehouden. Kanhai zegt dat Oedit na de procedure zal worden uitgeleverd aan Suriname. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!