PV 2020 is nieuwe aanwinst van VHP

3PV 2020 nieuwe aanwinst van VHPSedert 26 oktober 2018 beschikt de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) over een nieuwe aanwinst: PV 2020. Beide politieke partijen hebben in dit kader tijdens een zeer drukbezochte vergadering van PV 2020 in het district Nickerie de formaliteiten voor de samenwerking afgerond. De partij die initieel alleen als PV 2020 werd aangeduid, heeft ondertussen ook een volledige benaming: Progressieve Vrijheidsbeweging 2020. “Vooral vanwege de verslechterde situatie van Suriname is het nu meer dan ooit noodzakelijk om zoveel als mogelijk samen te werken met gelijkgerichte organisaties”, accentueert Soedeshchand Jairam, landbouwkundige/macro-econoom tevens leider van PV 2020, tegenover Dagblad Suriname.
In zijn optiek is er een gebrek aan adequaat beleid om de productie op te voeren. “Er is geen beleid om de werkgelegenheid aan te pakken. Er is geen beleid om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Er is geen beleid voor de gezondheidszorg. Er is geen beleid om de ernstige vormen van criminaliteit te bestrijden. Er is geen beleid om ons kredietplafond te bewaken. Er is geen beleid voor huisvesting. Er is geen beleid om de waarde van ons munt te bewaken. Er is geen beleid om ons natuurlijke rijkdom te beschermen. Er is geen beleid om de landbouwers en arbeidende klasse te beschermen tegen kapitaalkrachtigen”, vervolgt Jairam. Daardoor concludeert hij dat het volk steeds dieper in armoede wordt “gedumpt” en afhankelijk wordt gemaakt van onder andere voedselpakketten. “Desondanks zijn velen zelfs vergeten dat zij met de huidige prijs van zo een voedselpakket meer aankopen konden doen 8 jaren geleden”, merkt Jairam op.
PV 2020 heeft zich ten doel gesteld om die afhankelijkheid tot het verleden te laten behoren, vooral hoe meer dan 50% van de beroepsbevolking direct of indirect afhankelijk is van het staatsbudget. Dit laatste is de oorzaak van de grip van de huidige machthebbers op grote delen van de beroepsbevolking. Daarom pleit PV 2020 voor een wijziging van het huidig parlementair stelsel; zo zal De Nationale Assemblee (DNA) meer macht kunnen krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door het wederom toekennen van het recht op onderzoeksenquête aan de volksvertegenwoordigers. Volgens Jairam is er een trade-off tussen de macht van de staat en de vrijheid van het volk. “Hoe groter de macht van de staat, hoe minder de vrijheid van het volk. Wij moeten het eigen belang zoeken in het algemeen belang”, aldus Jairam.
KSR

error: Kopiëren mag niet!