Alv moet stappen bond gepensioneerde ambtenaren bepalen

3ALV moet stappen bond  gepensioneerde ambtenaren bepalenDe Bond voor Belangenbehartiging van Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) zal wederom een alv beleggen voor zijn leden op 31 oktober in het KOB-centrum. Er zal onder andere gesproken worden over de financiële situatie van de gepensioneerde ambtenaren, het BBGO-recreatieoord, en renovatie en uitbreiding van het bondscentrum.
De gepensioneerde ambtenaren zijn het wachten op de beloofde koopkrachtversterking van SRD 500 beu. Vanaf de maand mei van dit jaar heeft de overheid maandelijks SRD 375 koopkrachtversterking aan de ambtenaren uitbetaald. Dit bedrag is vanaf augustus zelf opgetrokken naar SRD 500. De BBGO heeft diverse brieven aan de regering geschreven over het verhogen van de koopkrachtversterking naar SRD 500 en specifiek gevraagd wanneer dit zal gebeuren. In brieven aan vicepresident Ashwin Adhin en minister Hoefdraad heeft de BBGO gevraagd ontvangen te worden. De bondsvoorzitter, Renate Wouden, had onder andere aangegeven dat als er geen verandering komt in deze situatie, het goed mogelijk is dat de gepensioneerden weer de straat op zullen gaan. Bij de viering van de Dag van de Gepensioneerden had zij haar misnoegen geuit over de houding van de regering. De BBGO wil ook weten wanneer de gepensioneerden de 25% verhoging zullen ontvangen, die de ambtenaren eind van deze maand zullen krijgen. De BBGO stelde dat de verhoging in oktober uitbetaald kan worden aan de gepensioneerden. Indien dat om de een of andere reden niet kan, moet de regering tenminste hierover goed communiceren met de bond. Tijdens de alv van woensdag zal de bond de verder te nemen stappen aan de leden overlaten. De leden moeten bepalen wat er na oktober verder zal gebeuren en welke stappen de bond moet nemen.
NK

error: Kopiëren mag niet!