Minister Hoefdraad introduceert en positioneert Investsur op UCBF

Het grootste businessevenement van Suriname staat voor de deur: United Caribbean Business Fair (UCBF). Dit gaat donderdag van start in de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) en eindigt op zondag. De openingsspeech van de UCBF zal verricht worden door de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad. Op de tweede dag van de beurs zal hij de introductie en positionering van Investsur belichten. Edward Lee, directeur van de UCBF, verwacht dat er van het jaar tussen de 8.000 en 10.000 personen de beurs zullen bezoeken. “We hebben bij de vorige United Business Fair (UBF) 8.200 bezoekers gehad. Doordat de beurs nu ietwat groter is, verwachten we tussen de 8.000 en 10.000 mensen. Dit kan ook oplopen naar 12.000”, gaf Lee maandag tijdens een persconferentie te kennen. Bij het uitkomen van deze verwachting zal een belangrijk doel behaald worden: het versterken van connectivity tussen de private en publieke sector.
“Daarom is connectivity het thema van UCBF; connectivity is de keyfactor waarop Suriname zich moet concentreren om een stukje ontwikkeling teweeg te brengen. De instituten in Suriname moeten namelijk beter met elkaar samenwerken en vooral integraal om investeerders in het buitenland aan te trekken. We zitten wat dat betreft nog aan het beginstadium.” Volgens Lee begint UCBF daarin een sterk platform te worden. Om dit business evenement van de grond te krijgen, hebben Hakrinbank NV, Nationale Ontwikkelingsbank (NOB), Telesur, NV Luchthavenbeheer, Fly Always en SLM hun volledige financiële ondersteuning geboden. “Deze sponsoren hebben allemaal één ding gemeen: ze hebben allemaal met connectivity te maken. Wij willen zoveel mogelijk een businessklimaat creëren, waarbij corporate Suriname, de regio en buitenlanders bij elkaar kunnen komen.”
Een toegangskaartje voor de beurs bedraagt overigens SRD 10. Net als op de UBF van 2017 zullen alle acties van de beurs ook van het jaar te vinden zijn op de mobiele applicatie van UCBF. De eerste 6000 bezoekers komen in aanmerking voor een beursmagazine. Naar zeggen van Lee bevat dit allerhande informatie over het ontplooien van commerciële activiteiten in Suriname. “Dit jaar hebben we 7000 VIP-kaarten bedrukt en uitgedeeld aan onze exposanten. De vorige keer hadden we 5000 kaarten uitgegeven, waarvan 4.200 bezoekers geregistreerd zijn. Met de 10 seminars die we geprojecteerd hebben, hopen we een grotere groep te bereiken”, aldus Lee.
KSR

error: Kopiëren mag niet!