Diakonessenhuis levert met trots wederom 2 projecten op

Diakonessenhuis levert met trots wederom 2 projecten opGisteren werd in het Diakonessenhuis de nieuwe bad- en toiletruimte in de verkoeverkamer opgeleverd. De verkoeverkamer is gevestigd op de afdeling Verloskamer/Babykamer van het ziekenhuis. Financiering van dit project was mogelijk dankzij Stichting Kirpalani, die is ingekomen met een bedrag van SRD 28.706, 70. Het tweede projectonderdeel is borstvoedingdoekjes, waarop het logo van het ziekenhuis en het doel van het ziekenhuis staan aangegeven. Moeders zullen over deze doekjes beschikken, die geplaatst kunnen worden op de borst van de moeder zodat de borst tijdens het geven van borstvoeding netjes afgeschermd is.
Dit project is in een tijdspanne van 6 weken uitgevoerd, van de aanvraag, uitvoering tot de oplevering. Zorgmanager van de afdeling, zuster James, geeft aan dat de bad- en toiletruimte uitgekozen werd om gerenoveerd te worden, omdat men deze ruimte heel efficiënt en 1 maal 24 uur gebruikt voor aanstaande moeders, zwangeren en kraammoeders. Om de renovatie van deze ruimte mogelijk te maken, diende de leiding een projectvoorstel in bij Stichting Kirpalani. Aanstaande moeders die in afwachting zijn van hun bevalling of reeds bevallen zijn, worden in deze ruimte geplaatst waar zij geobserveerd worden. “Vaak wensen deze dames een fris/warm bad te nemen en dan is het op zijn plaats dat zij dit in een aantrekkelijke ruimte kunnen doen”, zegt James.
Kenneth Kross van Kirpalani sprak zijn bewondering uit voor het feit dat vanaf het binnenkomen van de aanvraag, het bezoek afgelegd door de vertegenwoordiger om te kijken waar het ging, tot aan de goedkeuring van het project en overmaking van het geld, dit project zeer vlot is verlopen. De stichting is in de jaren ’80 opgericht en het doel is om zoveel mogelijk sociale instellingen te ondersteunen. Vooral als het gaat om educatie, gehandicaptenzorg, medische zorg, kinderen, senioren burgers ect. “We zijn ervan overtuigd dat met het goedkeuren van dit project in een belangrijke behoefte is voorzien. Vanwege het feit dat dit project goed is gepresenteerd en het doel goed tot uiting kwam, is het voorstel goedgekeurd.” Dit is niet de eerste keer dat de stichting een bijdrage heeft geleverd aan een project van het Diakonessenhuis en met enige voorzichtigheid stelde de Kirpalani-woordvoerder dat dit weliswaar ook niet de laatste keer zal zijn.
NK

error: Kopiëren mag niet!