10 seminars op UCBF ter optimalisering Surinaamse economie

In verband met de United Caribbean Business and Trade Fair (UCBF) zijn er 10 seminars geprojecteerd, die door lokale en internationale deskundigen verzorgd zullen worden in de periode van 26 tot en met 28 oktober 2018. Voorafgaand aan de beurs, die op 25 oktober start, wordt het geheel ingeluid middels een business cocktail partij te Dream Café. Gillmore Hoefdraad, Deryck Ferrier, Mireille Bergraaf, Nico Mulder, Samuel Pengel en Anil Sadhoeram zijn enkele van de inleiders die het seminarprogramma vorm zullen geven. Edward Lee, directeur van UCBF, deelde tijdens de persconferentie op maandag mee dat de vijfde editie van UCBF wederom een entertainmentgedeelte bevat, de ‘Suriname Fashion Week’, met designers uit het Caribisch gebied, Europa en China.
“Het seminar ‘Step into your greatness’ is reeds uitverkocht. De topper Nico Mulder van Amsterdam zal ons voorbeelden geven hoe we vanuit de publieke en private sector Suriname op de wereldkaart kunnen zetten. Door middel van ‘I am Amsterdam’ heeft Mulder de stad Amsterdam internationaal gepositioneerd. Ook hij zal een compleet gratis seminar verzorgen, dat gesponsord is door de Nederlandse ambassade”, gaf Lee te kennen. Hij voerde aan dat de hoofdsponsor van UCBF, Hakrinbank NV, eveneens een presentatie zal verzorgen betreffende ‘Join the e-commerce movement’. “De Hakrinbank gaat over tot alles betaalbaar maken via je smartphone. Dit zal een financiële revolutie teweegbrengen, met name in de detailhandel. Bedrijven als HSDS en Kirpalani maken er al gretig gebruik van.” Naar zeggen van Lee is de verwachting dat er in een tijdsbestek van een jaar 50% van de detailhandel gebruik zal maken van het e-commerce platform van de Hakrinbank NV.
Door middel van het seminar ‘How you create smart city’s in de Caribbean’ wordt een beeld geschept hoe instituten van Suriname digitaal bij elkaar gebracht kunnen worden, zodat de processen synchroon kunnen verlopen. “Op deze manier kan onze jaarbegroting met zeker 30% voordelig zijn.” Tevens zullen de bezoekers in de gelegenheid gesteld worden om kennis op te doen over de ‘New beginning JAP Airport 2023’, welke middels een krediet uit China gefinancierd zal worden voor bijkans USD 100 miljoen. “Die investering is in 3 fasen verdeeld. De vertrek- en aankomsthal wordt aan elkaar gekoppeld. Er komt ook een mall. De derde fase begint in 2020 en dat zal een compleet nieuwe airport zijn. Het gaat allemaal via Luchthavenbeheer NV, welke nu gescheiden is van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij. Ze hebben een compleet nieuw beleid en dat zal op het seminar uitgezet worden”, aldus Lee.
KSR

error: Kopiëren mag niet!