Jogi: “NDP-propagandisten persen burgers af”

1Jogi “NDP-propagandisten persen burgers uit”Het verkopen van voedselpakketten voor verschillende prijzen door NDP-propagandisten en de komst van een ‘NDP Birti Winkrie’ moeten volgens VHP-parlementariër Mahinder Jogi onder een vergrootglas worden gelegd. “We zien gestructureerd NDP’ers zich bezighouden met het verdelen van voedselpakketten. Het is een complete levendige handel, want de prijs verschilt van buurt tot buurt. Wanneer de NDP-propagandisten op Calcutta voedselpakketten distribueren, dan wordt SRD 15 extra in rekening gebracht. In een andere buurt is het dan weer SRD 10 of zelfs SRD 20 aan extra kosten. Met andere woorden, als een NDP-propagandist in staat is 1.000 pakketten in een week te verkopen, betekent het dat deze propagandist SRD 10.000, SRD 15.000 of zelfs SRD 20.000 in zijn zak krijgt. Arme burgers, de mofinawangs, worden afgeperst. Men probeert meerdere vliegen in één klap te slaan”, zegt Jogi aan Dagblad Suriname.
‘NDP Birti Winkrie’ bevestigt heersende armoede
De komst van de ‘NDP Birti Winkrie’ bevestigt volgens Jogi dat er ernstige armoede heerst in het land. Deze buurtwinkels zijn bedoeld om de kansarmen tegemoet te komen met veel lagere prijzen voor basisgoederen als aardappelen, spijsolie, rijst, toiletpapier, uien en knoflook. De eerste is het afgelopen weekend geopend aan de Walabastraat. “Het bevestigt dat dat eerste levensbehoeften buiten het bereik zijn van het doorsneevolk. Met andere woorden, veel burgers zijn niet in staat om normaal aardappelen, uien en andere zaken te kopen. Zo slecht gaat het in het land”, stelt de VHP’er. De parlementariër voert aan dat het opvallend is dat de paarse partij 17 maanden voor de verkiezingen start met zo een buurtwinkel. “Het toont aan dat het de bedoeling is om de zielen van de armen te kopen bij de verkiezingen van 2020”, aldus Jogi.
Manipuleren met brood en spelen
Het beleid in het land focust zich volgens Jogi niet op het stimuleren van productie en noch minder op het economisch weerbaar maken van de samenleving. “Er is slechts één doel: hoe manipuleer ik die samenleving zodat zij met brood en spelen in staat zal zijn haar stem te geven aan Bouterse”, stelt de parlementariër. Alles wordt volgens hem gedaan in het belang van de NDP, NDP-kiezer en propagandist. “Met het verkopen van deze pakketten financiert en motiveert men dan zichzelf om de ruggen van de samenleving. Dezelfde samenleving die door de regering Bouterse is verarmd. Men weet dat het heel slecht gaat in het land. Ondanks dat de president zegt dat het goed gaat met de mijnbouwsector, de 375 miljoen US dollars van Staatsolie waarover niemand iets weet en de olieprijs een beetje opkrikt, zien wij geen vooruitgang. Bouterse heeft bij zijn jaarrede duidelijk aangegeven dat hij op de toer is van campagnevoering. Dat ding van de voedselpakketten is een uitstraling daarvan”, stelt Jogi.
Vanaf top regering tot laagste NDP’er houdt zich bezig met voedselpakketten
“Vanaf de top van de regering tot de laatste ambtenaar die gelieerd is aan de NDP, houdt zich bezig met het verdelen van pakketten. Dat is het beleid, de rode draad van ontwikkeling, welke Bouterse denkt teweeg te brengen”, vervolgt de politicus. Jogi voert aan dat hij meerdere malen vragen aan minister Cristien Polak van Sociale Zaken en andere regeringstoppers heeft gesteld met betrekking tot de verkoop van voedselpakketten door Sozavo en de pakketten die door derden worden verkocht. Het enig antwoord wat hij kreeg is dat het ministerie zich niet bezig houdt met de pakketten die door de NDP worden verkocht. “Hoe komen deze mensen aan deze ‘goedkope pakketten’? Wie zijn de mensen die dat importeren? Welke incentives geef je aan de mensen die deze producten binnenhalen? Hoeveel inkomsten derft de staat aan belasting? Daarop is tot heden geen enkel antwoord gekomen”, aldus Jogi.
FR

error: Kopiëren mag niet!