Economische malaise boycot participatie 13 landen aan UCBF

Edward Lee
Edward Lee
In het kader van connectivity komen diverse lokale en internationale zakenlieden bij elkaar in de periode van 25 tot en met 28 oktober 2018 om de United Caribbean Business Fair (UCBF) vorm te geven. Deze 4-daagse business evenement, welke ondernemers in de gelegenheid stelt om hun commerciële waarde te vergroten, wordt in de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) gehouden. Dit is inmiddels de vijfde editie van de United Business Fair (UBF). Alhoewel 21 landen initieel hadden toegezegd om de UCBF te versterken, hebben 13 landen zich teruggetrokken. Dit bevestigde Edward Lee, directeur van UBF/UCBF, maandag tijdens de persconferentie in KKF.
Hij verduidelijkt dat de abrupte disinteresse van deze 13 landen, waaronder China en India, uitsluitend te maken heeft met de economische gesteldheid van Suriname. Het ondernemingsklimaat is namelijk niet van dien aard dat buitenlanders happig zijn om investeringen te plegen in Suriname. “In vergelijking met de regio is ons businessklimaat niet gunstig; mensen beoordelen zaken aan de hand van de specificaties van een land. Zo hadden we 153 aanvragen gehad, maar een deel heeft afgezegd vanwege de economische situatie”, liet Lee weten. Hij voerde aan dat de verwachte groei 35% was. Gezien de ontstane situatie is dit teruggedrongen naar 20%.
Landen als Curaçao, Marokko, Nederland, Panama, Aruba, Guyana en Frans-Guyana zijn wel vertegenwoordigd op de UCBF. De exposanten zijn overigens heel divers. Zo komen zij niet alleen uit de toerisme, industriële en agrarische, maar ook uit de horeca en educatieve sector. Dat er uitvallers zijn op de vijfde editie van de UCBF, wil niet zeggen dat deze ‘trend’ zal aanhouden. “Men heeft Suriname wel op het oog. De overheid is bezig om het buitenlands beleid te formaliseren. Deze UCBF is de voorloper op de integraliteit tussen de publieke en private sector om uiteindelijk het businessklimaat in Suriname te verbeteren”, aldus Lee.
KSR

error: Kopiëren mag niet!