Simons: ‘Girjasing hield geen rekening met politieke scheidslijnen’

Fractieleiders DNA memoreren GÇÿstrijdvaardigeGÇÖ Girjasing (2)Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons memoreert de overleden parlementariër Sheilendra Girjasing als iemand die geen rekening hield met politieke scheidslijnen, maar gewoon daarin met hun samenwerkte. Een dag na de crematie heeft De Nationale Assemblee gisteren een buitengewone openbare rouwvergadering uitgeschreven om deze overleden parlementariër te gedenken. Dat de VHP’er in 2015 herkozen is als parlementariër ziet Geerlings-Simons als een bijzondere prestatie. Girjasing heeft naast zijn DNA-lidmaatschap ook zijn verdiensten gehad als zanger, docent bij de Anton de Kom Universiteit van Suriname, ondervoorzitter van de Arya Dewaker en voorzitter van de Scholengemeenschap Arya Dewaker, voorzitter Stichting Vrienden van Commewijne, lid Lions Club Commewijne. In zijn werk in DNA was Girjasing sterk kritisch, maar ook zakelijk en beargumenterend. “Hij legde de nadruk op basisvoorzieningen voor gewone mensen, was vaak bezig met ondernemers en de problematiek van zijn district kreeg speciale aandacht. Lid Girjasing was altijd op tijd aanwezig”, stelde de DNA-voorzitter. Zij condoleerde de familie, VHP en speciaal de gemeenschap in Commewijne met dit verlies.
FR

error: Kopiëren mag niet!