Paranen niet te spreken over verwijderen ATM-machines

In het district Para hebben cliënten van de Surinaamsche Bank (DSB) hun misnoegen uitgesproken over het verwijderen van twee ATM (pin) machines in regio Para, met name op Onverdacht, nabij de Suralco Plant. De rekeninghouders zijn nu genoodzaakt om nu gastgebruik te maken van de ATM van de Volkskredietbank op Onverwacht. Er wordt niet alleen geprotesteerd vanwege de extra kosten die het pinnen bij de VCB met zich meebrengt. De afstand van Onverdacht naar Onverwacht is vrij groot. De dichtstbijzijnde DSB-pinmachine staat op Lelydorp. Vooral de bewoners van La Vigilantia, Accaribo en Paranam klagen steen en been. ‘Voor een kleine broko broko moni moeten wij nu tientallen kilometers afleggen en niet iedereen beschikt over een vervoersmiddel.’
DSB is zich ervan bewust dat zij klanten teleurstelt
De DSB analyseert continu het gebruik van haar ATM’s en bekijkt of bestaande locaties van deze ATM’s wel optimaal gebruikt worden. “DSB is steeds op zoek naar locaties die het dichtst bij de woonomgeving van haar klanten zijn. Op grond van deze analyse heeft de bank besloten een aantal ATM’ s te verplaatsen. Uiteraard is het zo dat wanneer een ATM verplaatst wordt het voor sommige mensen niet zo goed uitkomt. Het verplaatsen van een ATM doet de bank echter uitsluitend indien zij ervan overtuigd is dat er meer mensen bereikt kunnen worden, maar realiseert zich daarbij dat zij ook een aantal klanten moet teleurstellen.”
Binnenkort ATM te Meursweg
‘Met betrekking tot dit specifieke geval is het zo dat DSB nu een locatie aan het voorbereiden is op de Meursweg, welke een centrale ligging heeft voor haar klanten van de regio Onverdacht en Meursweg. De verwachting is dat DSB deze ATM op korte termijn in gebruik zal nemen, waardoor klanten in deze omgeving weer dichtbij huis geld kunnen opnemen’, aldus de DSB.
HD

error: Kopiëren mag niet!