Dc Hankers: “Rookontwikkeling Ornamibo wordt met man en macht bestreden"

Districtscommissaris Audrey Hankers bevestigt dat VOJ Houttuin afgelopen donderdag gesloten was. De reden hiervoor is de hevige rook die al bijna een week aanhoudt op de vuilstortplaats te Ornamibo. Hankers zegt dat de brandweer en NCCR druk bezig zijn om de rookontwikkeling tot het minimale te beperken. “Alles wordt eraan gedaan om deze situatie liever vandaag dan morgen tot het verleden te laten behoren. Er wordt met man en macht gewerkt te Ornamibo”, zegt de dc van Wanica Zuid-Oost. Over de vraag hoe de brand kan zijn ontstaan, zegt Hankers dat de politie is ingeschakeld om het onderzoek uit te voeren en dat het onderzoeksresultaat afgewacht wordt.
Afgelopen donderdag was Dagblad Suriname te Ornamibo, waar diverse buurtbewoners hun ongenoegen hebben geuit over de huidige rookontwikkeling. Velen maken zich zorgen over de gezondheidsrisico’s waaraan zij blootgesteld zijn. Verschillende soorten afval bevinden zich op de vuilstortplaats. Bij een brand komen dan ook alle soorten gassen en dampen vrij.
RB

error: Kopiëren mag niet!