Bevorderingen binnen KPS

Frontfoto 2Regio Paramaribo telt 22 bevorderingen

Het Korps Politie Suriname heeft op vrijdag 12 oktober een aantal politiefunctionarissen in de naast hogere rang bevorderd. Deze bevorderingen vonden feestelijk plaats op de diverse politiebureaus. Het gaat in deze om bevorderingen in de rangen vanaf aspirant van politie tot en met onderinspecteur van politie. In verband hiermee heeft Dagblad Suriname gesproken met de 4 regiocommandanten. In regio Paramaribo zijn 22 politieambtenaren, na goed te zijn beoordeeld, bevorderd in een naast hogere rang. Waarnemend regiocommandant Lloyd Tolud bevestigt dit aantal. 13 hulpagenten zijn aspiranten geworden. Deze laatstgenoemden werden bevorderd nadat zij de opleiding daartoe met goed gevolg hadden afgerond, zegt Tolud. 8 brigadiers van politie zijn majoor van politie geworden en 1 politieambtenaar is bevorderd tot onderinspecteur van politie.
Regio Midden bevordert 53 politieambtenaren
Regiocommandant Midden Iwan Bruce zegt dat in zijn regio in totaal 53 manschappen en onderofficieren zijn bevorderd.
58 bevorderingen binnen regio West
In de regio West hebben regiocommandant Widjaikoemar Oedit en waarnemend regiocommandant Ulrich Tjin Liep Shie, 42 hulpagenten bevorderd in hun naast hogere rang tot aspiranten, 2 agenten van politie tweede klasse zijn bevorderd tot eerste klasse en 8 brigadiers zijn in de rang van majoor bevorderd. 52 bevorderingen vonden plaats binnen het ressort Coronie en Nickerie. Het aantal in Saramacca is 6, van wie 3 hulpagenten die vanaf gisteren aspiranten zijn geworden, 2 brigadiers zijn bevorderd tot majoor en een agent van politie tweede klasse is in de naast hogere rang bevorderd, dus eerste klasse. In de regio West zijn in totaal 58 politieambtenaren bevorderd.
30 bevorderingen bij regio Oost
Regiocommandant Glenn Fernand van de regio Oost zegt dat hij 30 goed beoordeelde politiefunctionarissen in hun naast hogere rangen heeft bevorderd. 21 hulpagenten zijn bevorderd tot aspiranten, 2 agenten derde klasse zijn tweede klasse geworden, 3 derde klasse zijn eerste klasse en 4 brigadiers zijn majoor geworden. In totaal zijn 163 politieambtenaren binnen deze 4 regio’s bevorderd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!