Patricia Etnel: “Regering moet afstappen van slogan ‘we can do the job’ ”

Patricia Etnel
Patricia Etnel
Voor de volksvertegenwoordiger Patricia Etnel (NPS) stelde de jaarrede van president Desi Bouterse op 1 oktober 2018 weinig voor. In gesprek met Dagblad Suriname geeft zij te kennen dat de inhoud van de jaarrede, welke betrekking heeft op het komend jaar, totaal niet voldoet aan haar verwachtingen. “Ik ben helemaal niet optimistisch over de jaarrede; ik had verwacht dat de president ons zou voorhouden wat hij allemaal heeft gedaan vanaf 2015 en wat hij concreet zal doen richting 2019. Maar wat de belangrijkste doelen zijn geweest van de president is voor mij een vraagteken gebleven.” Volgens Etnel heeft de huidige regering zich reeds in 2015 gekenmerkt door de precaire situatie, waardoor zij niet staat te popelen wat 2019 met zich zal meebrengen voor het land en volk. In plaats van dat de huidige machthebbers met nieuwe ideeën/gedachten komen, verkondigen zij iedere keer: ‘we can do the job’. Etnel kan zich niet indenken dat de autoriteiten nog durven te zeggen dat ze het land kunnen besturen. “Nadat je het land vernietigd hebt, het onderwijs kapot hebt gemaakt, de totale gezondheidszorg naar de afgrond hebt gebracht, moeten we aanhoren dat de overheid still can do their job? Het jaarplan van 2018 is niet eens voor 20% gerealiseerd. We krijgen een begroting voorgeschoteld met een tekort dat van SRD 6 miljard gestegen is naar SRD 15 miljard. This is how they do their job?”, aldus Etnel.
KSR

error: Kopiëren mag niet!