Bee: ‘Liba Krutu was geen kleine groep’

Marinus Bee
Marinus Bee
Marinus Bee kan zich niet vinden in de uitspraak dat het op de Liba Krutu ging om een kleine groep. “Wat is een kleine groep?”, vraagt Bee. “Wanneer een groep van duizend mensen vertegenwoordigd wordt en die mensen komen bij elkaar dan is dat het.” Bee maakt de vergelijking met het parlement welke uit 51 leden bestaat, maar het gehele volk vertegenwoordigt. “Wie geen kennis van zaken heeft hoe een vergadering in elkaar zit, zal dat soort van zaken roepen. Als een gemeenschap bestaat uit 120.000 personen, dan kunnen niet alle 120.000 personen daar op de vergadering komen om te praten. Zo werkt het niet, het zijn organisaties, stammen, groepen, regio’s die middels vertegenwoordiging van kapiteins, basja’s en granmans daar komen. De kapitein van bijvoorbeeld Cottica praat namens zijn volk. Dus wanneer iemand zegt dat het om een kleine groep gaat, dan zijn het mensen die onrealistisch zijn, stelt Bee. We kunnen toch ook niet met alle 600.000 inwoners van Suriname gaan zitten in het parlement?’ vraagt Bee retorisch.
RB

error: Kopiëren mag niet!