Directiewisseling bij Kirpalani

2Directiewisseling bij Kirpalani N.V..1Shyam Kirpalani had het voornemen om op 20 oktober 2018, na gedurende 50 jaar zijn krachten te hebben gegeven aan het bedrijf, zich terug te trekken uit de directie. ‘Mij is gevraagd om dat niet te doen, omdat de superstore afgemaakt moet worden. Daarom denk ik dat ik tot 2020 hieraan vastzit. Wanneer ik mij terugtrek, komt er iemand in mijn plaats.’
De opvolging
Een Kirpalani? ‘Het is toevallig zo dat Renu, mijn oudste dochter, het bedrijf 5 maanden geleden heeft gejoind. Zij heeft Business Administration gestudeerd en heeft 20 jaar werkend in het buitenland, praktijkervaring opgedaan. Rajiv, de financieel georiënteerde zoon van mijn broer Vidjai, is al ook 3 jaren bij ons en die staat ook op het punt over te nemen van zijn vader.’
Longivity
Shyam vindt het nodig en positief dat Kirpalani’s, de oprichters van het bedrijf, de leiding hebben. ‘Want dan heb je longivity. Dan kan je weer 50 jaren verder gaan. Stel je voor, je hebt een familiebedrijf waarin nazaten van de oprichters geen zitting meer hebben in het bestuur. De zaak zou kunnen afwijken van de principes die bij de oprichting golden, waardoor de zaak uit elkaar zou kunnen vallen. De familie Kirpalani zet daarom een soort van éénpuntigheid in, die de zaak bij elkaar houdt. Mijn moeder is nu 95 jaar. Elke zondag zijn wij bij haar voor lunch. En ik vraag mij af of de familie nog bij elkaar zal komen als zij er niet meer is. Ik denk van niet. Maar dat is de realiteit van het leven.’
Corporate aanpak
‘Wij zijn een familiebedrijf, maar de onderneming wordt corporate style aangepakt. Naast een aantal Kirpalani’s zijn er leidinggevende medewerkers werkzaam die het bedrijf waarmaken. Er wordt samengewerkt. De staf, de overige medewerkers, iedereen werkt samen en samen brengen we Kirpalini vooruit.’
HD

error: Kopiëren mag niet!