Rachied Doekhie: ‘Jong Tjien Fa denkt dat onze Nickerianen idioten zijn’

NDP-parlementariër Rachied Doekhie stoort zich aan de handelingen die recent door de ondernemer Jeffrey Jong Tjien Fa zouden zijn gepleegd in het Bigi Pangebied in Nickerie. Jong Tjien Fa is bezig een kolossaal gebouw neer te zetten midden in de pan. In gesprek met Dagblad Suriname zegt de NDP’er dat de overheid al geruime tijd bezig is met de voorbereidingen voor het bouwen van een controlepost bij de sleephelling naar Bigi Pan en hiervoor op 12 oktober een openbare aanbesteding zal houden. Ondanks deze bekendmaking al in september is gepubliceerd, beweert de NDP’er dat Jong Tjien Fa nu misleidend bezig is door financiële middelen bij andere betrokkenen in het gebied te zoeken om zodoende de controlepost zelf op te zetten. “Meneer Jong Tjien Fa denkt dat onze Nickerianen idioten zijn. Op zondag 7 oktober heeft hij met 5 van de actoren een illegale vergadering in het geheim gehouden. Daar heeft hij de aanwezigen voorgelegd dat indien zij een bijdrage leveren, hij de beheerderswoning zal bouwen, terwijl hij al voorkennis heeft dat een beheerderswoning daar door de overheid zal worden gebouwd. Dit lijkt op een criminele handeling”, zegt de politicus.
WWF moet oppassen
Doekhie beweert dat tijdens deze ‘illegale vergadering’ ook voorgesteld is dat betrokken actoren in het gebied een stichting oprichten om hiermee ook financiële middelen aan te kunnen vragen bij World Wildlife Fund (WWF). “WWF moet oppassen hiervoor. Waarvoor zijn er extra middelen nodig? Het kanaal heb ik enkele maanden terug met behulp van vrienden laten opschonen. Elke lodgehouder onderhoudt zijn eigen kamp, terwijl de overheid de beheerderswoning en de sleephelling nu in orde gaat maken. Hij bouwt al een grote bungalow daar, dus laat hij zijn ding doen en de andere mensen met rust laten. Het volk moet zich niet laten misleiden door allerlei gelukszoekers”, aldus Doekhie.
1 miljoen US dollar verdwenen
Doekhie voegt eraan toe dat naast deze kwestie er al jaren manieren door bepaalde personen worden gezocht om ten koste van de ontwikkeling van het Bigi Pangebied, zichzelf te verrijken. Zo verwijst hij naar het bedrag van 1 miljoen US dollar dat door de United Nations Development Programme Suriname (UNDP) ongeveer 2 jaren terug was vrijgemaakt voor deze toeristische trekpleister. “Het geld is verdwenen via LBB (Dienst ’s Lands Bosbeheer). In feite moet LBB komen uitleggen hoe deze middelen zijn verdwenen. Ik vermoed dat alles is opgemaakt met reis- en hotelkosten”, aldus de NDP’er.
FR

error: Kopiëren mag niet!