Businessplan SLM wordt over twee weken gepresenteerd

Over twee weken wordt het businessplan van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) gepresenteerd aan minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Het businessplan moet een beeld geven hoe de SLM denkt uit de rode cijfers te komen. De SLM kreeg dit jaar een nieuw directieteam, dat thans moet aangeven op welke wijze de luchtvaartmaatschappij gezond gemaakt zal worden. De directie en de raad van commissarissen hebben reeds maatregelen getroffen om de verlieslatende afdelingen af te stoten, om de schade voor het bedrijf te minimaliseren. Meer winst maken is het advies aan de directie.
De SLM is een van de weinige luchtvaartmaatschappijen die zich nog staande houden in het Caribisch gebied. Air Jamaica en de nationale luchtvaartmaatschappij van Guyana gingen eerder ter ziele. De overheid is de grootste schuldeiser van de SLM. De indirecte subsidie die gegeven wordt aan de SLM kan in deze tijd van financiële crisis niet voortgezet worden.
Vernieuwen van de vloot middels efficiëntere en minder brandstof verbruikende toestellen moet op kort termijn ingezet worden.

error: Kopiëren mag niet!