Medewerkers SBB aangehouden voor valsheid in kapregister

De afdeling Fraude heeft momenteel een zaak in onderzoek, waarbij reeds vier mannen zijn aangehouden en opgesloten. Het gaat in deze om de 25-jarige houtleverancier Suradj O., de 30-jarige medewerker van een houtexporteur Eduardo R. en medewerkers van Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB): de 38-jarige Jay J. en de 35-jarige Fergel D.
Een houtexporteur heeft aangifte gedaan van oplichting en valsheid in geschrifte. Het is namelijk zo dat de houtleverancier Suradj O. valselijk opgemaakte documenten heeft overgelegd aan de houtexporteur voor geleverde houtblokken. Voor de levering, die nooit plaatsgevonden heeft, kreeg Suradj een groot bedrag in vreemde valuta als betaling. De medewerker van de houtexporteur Eduardo R. moet met Suradj hebben meegewerkt om zijn werkgever te benadelen. De twee SBB-medewerkers hebben meegewerkt om de documenten met betrekking tot de houtblokken te vervalsen. Voor hun medewerking hebben zij geld ontvangen.

error: Kopiëren mag niet!