Televisie vanuit Suriname nu ook in Nederland

Televisie vanuit Suriname nu ook in NederlandOp 1 oktober zijn de uitzendingen van Rapar Connect TV in samenwerking met RBN Suriname gestart op kanaal 44 van Haaglanden TV. De uitzendingen zijn bedoeld voor de Surinaamse inwoners van Rijswijk en de regio Haaglanden.
Televisie voor Surinamers
RBN-directeur Faried Pierkhan: ‘Wij gaan 7 dagen per week, iedere dag één uur uitzendingen verzorgen met uitsluitend lokale content van Suriname en Surinamers.”
Unieke stap in de geschiedenis
Rapar Connect TV onder welke naam de uitzendingen zullen plaatsvinden zet middels deze uitzendingen een unieke stap in de geschiedenis. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat er in Nederland dagelijks uitzendingen zijn verzorgd vanuit Suriname voor de Nederlandse diaspora. ‘Wij mogen ons verheugen op een kijkerspubliek van 250.000 huishoudens, dus ruim 1.2 miljoen kijkers,” zegt Pierkhan trots.
Veel vraag naar Surinaamse content
Haaglanden TV is verheugd met de samenwerking. Woordvoerder Amjad Jahan van Haaglanden TV: ‘In de hele regio wonen meer dan 50.000 Surinamers. We kregen steeds vaker vragen of we programma’s van Suriname konden aanbieden. Na onderzoek en een bezoek aan RBN was de samenwerking snel rond en kunnen we nu deze trotse samenwerking aankondigen.’
Verspreidingsgebied
Haaglanden TV is te op kanaal 44 van Ziggo in in Rijswijk, Nootdorp, Den Haag, Zoetermeer, Delft, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar. De uitzendingen beginnen dagelijks om 21.00 uur Nederlandse tijd.

error: Kopiëren mag niet!