Bewoners Mahodorp snakken naar goede infrastructuur en ontwateringssysteem

De Inheemsen van het dorp Suritjo Maho (Saramacca) hebben veel te verduren. Hun leven wordt niet alleen zuur gemaakt door toedoen van een groep ‘valse kapiteins’, te weten Ligorie Ibrahim, Astrid Toenae, Gilliano Saalma en Claudia Cabenda, maar ook door een gebrek aan goede infrastructuur en ontwateringssysteem. Dennis Toenae, voorzitter van het dorpsbestuur, vertelt in gesprek met Dagblad Suriname dat er sedert 2016 een verzoek is ingediend bij het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) voor het aanpakken van de wegen, die continue onder water lopen. Echter is er hiervan niets terecht gekomen. Dit, niet zozeer vanuit het ministerie, maar vanuit de zijde van de valse kapiteins. “Na ons verzoek is het ministerie langs geweest om zaken aan te pakken, maar de valse kapiteins hebben toen alles tegengewerkt.” Deze tegenwerking zal zich niet meer voordoen, omdat er onlangs een nieuw dorpsbestuur geïnstalleerd is, voert Dennis aan. Derhalve doet hij een beroep op het ministerie om wederom een aanvang te maken met de werkzaamheden voor herstel van de wegen en het ontwateringssysteem. “Het gaat om de verbindingswegen tussen vooral de Mahodorp en Marrondorp. Dit gebied is erg onbegaanbaar voor transportmiddelen”, aldus Dennis.
KSR

error: Kopiëren mag niet!