Minister Elias naar vergadering in Washington en New York

Een delegatie van Volksgezondheid, onder leiding van minister Antoine Elias, neemt deel aan een viertal vergaderingen in Washington DC en New York. De vergaderingen vinden plaats binnen de periode 20 tot en met 28 september 2018. In de achter ons liggende dagen heeft Suriname in de persoon van minister Elias de 19de Carpha Executive Board meeting en de 35ste Cohsod voorgezeten, terwijl de voorbereidende meeting werd geleid door Edith Moore, onderdirecteur Volksgezondheid. Op de eerste dag van de 56ste Directing Council van Paho, werd meteen de toon gezet voor de komende dagen. Naast het leggen van de nadruk op het versterken van de primaire gezondheidszorg, zal ook breed gediscussieerd worden over het groeiend probleem van antimicrobiële resistentie (AMR), het wereldwijd tekort aan penicilline, het in acht nemen van de internationale gezondheidsrichtlijnen in verband met de uitbraak van een aantal infectieuze ziekten in de regio en de verontrustende migratietrends van gezondheidswerkers in de regio.
Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken zal namens minister Elias de High Level UN-vergaderingen met betrekking tot Tuberculose en NCD’s eind deze week in New York bijwonen. Minister Pollack-Beighle zal bijgestaan worden door deskundigen van Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid.

error: Kopiëren mag niet!