Suraj Sahadew-Lall: “Dat PLO 300 leden heeft, is uit de lucht gegrepen”

Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van de Surinaamse Bushoudersorganisatie (SBO), is van mening dat de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) luchtkastelen aan het bouwen is door een verbloemd ledenbestand te presenteren aan de samenleving. Onlangs heeft John Mahadewsing, voorzitter van PLO, te kennen gegeven dat zijn belangenbehartigende organisatie uit minimaal 300 leden bestaat. In gesprek met Dagblad Suriname beklemtoont Sahadew-Lall dat dit een uit de lucht gegrepen statement is. “Bij dit soort uitspraken is het fijn om bewijsmateriaal aan te tonen. Landelijk zijn er ongeveer 1200 vergunningen uitgegeven. Dan zou PLO als ‘grootste’ organisatie tussen de 900 en 1000 leden moeten hebben in plaats van 300.” Sahadew-Lall vindt het bizar dat het bestuur van PLO aan het turven is wie hoeveel particuliere bushouders achter zich heeft. In een periode waar de bussector met allerlei misstanden te kampen heeft, is het van belang om oplossingsmodellen aan te reiken in plaats van het aantal leden te turven, voegt Sahadew-Lall eraan toe.
Hij benadrukt dat de tijd zal uitwijzen welke de sterkste organisatie is voor de bushouders. “Wij maken ons niet druk met ledenwerving, maar wel met de problemen binnen het particulier vervoer.” Sahadew-Lall brengt in herinnering dat de PLO-voorzitter een verhoging van de brandstofcompensatie had beloofd. Hij vraagt zich af wanneer PLO weer een woord hierover zal reppen. Ook het aanpassen van de bustarieven lijkt bij PLO in een doofpot gestopt te zijn. Sahadew-Lall merkt overigens op dat zowel Joyce Blokland-Wijnstein, directeur van Transport, als Mahadewsing een andere verklaring geven over de recente overmaking van de brandstofcompensatie. “Wie moeten wij nu geloven? PLO zegt dat de subsidie slechts voor 2 maanden is overgemaakt en mevrouw Blokland beweert dat het 3 maanden betreft. Wij vertrouwen geen van beide.” Waar Sahadew-Lall voorts zijn vraagtekens achter plaatst, is de ontdekking van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie naar malversaties bij de uitbetaling van de brandstofcompensatie. “En toch gaat het ministerie op dezelfde voet verder met PLO”, aldus Sahadew-Lall.
KSR

error: Kopiëren mag niet!