‘Future Leaders and Entrepreneurs’ programma 2018

Frontfoto 2Op maandag 3 september 2018 heeft de launch van het ‘Future Leaders and Entrepreneurs programma 2018’ (FLaE2018) plaatsgevonden in de Ballroom van Lalla Rookh. Het programma vindt dit jaar voor het vierde opeenvolgende jaar plaats. Na het pilot in 2014 zijn er in 2015, 2016 en 2017 drie succesvolle edities uitgevoerd. Hier is een breed netwerk van nationale en internationale professionals, ondernemers en leiders. Dit programma is een flagship project van de Global Shapers Paramaribo Hub, een jongerenorganisatie die deel uitmaakt van het wereldwijde netwerk ‘Global Shapers Community’. De community bestaat uit 400+ hubs in verschillende steden wereldwijd en is een initiatief van het World Economic Forum. De Global Shapers Paramaribo is gericht op duurzame ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Daarbij vormt het betrekken en versterken van Surinaamse jongeren een centrale kwestie.
Doel
Het doel van het FLaE-programma is om verantwoordelijke leiders en ondernemers te creëren. Een gebrek aan goed leiderschap in Suriname vormt een heel groot probleem voor de economie, het onderwijs en de algehele welvaart van het land. Door de juiste kwaliteiten te ontwikkelen, wordt het voor jongeren mogelijk gemaakt om deze facetten te verbeteren. Hiervoor dient jong ondernemerschap in Suriname gestimuleerd en gefaciliteerd te worden. Net zoals in de voorgaande jaren krijgen ook dit jaar 20 Surinaamse jongeren tussen de 16 en 24 jaar voor een periode van 2 weken de nodige stimulans om verder vorm te geven aan de ontwikkeling van hun passie en carrière. Het uitgangspunt van het FLaE2018-programma is Educatie 3.0, welke complementair is aan het bestaand onderwijs. Het programma bestaat uit een aantal elementen, te weten persoonlijke, emotionele, sociale, spirituele en intellectuele vaardigheden; gebalanceerd levensstijl; duurzaam ondernemen; praktijkgericht leren; zelfreflectie; communicatie en branding en leiderschapsstijlen.
Sustainability Sunday
Het programma wordt op zondag 16 september 2018 te Clevia Park afgesloten in de vorm van een ‘Sustainability Sunday’, waarbij de participanten de mogelijkheid krijgen om hun opgedane kennis en ideeën met anderen te delen. Sustainability Sunday is een initiatief van de internationale Global Shapers Community, waarbij er op verschillende manieren praktisch en interactief vorm wordt gegeven aan de duurzame ontwikkeling van de wereld. De Sustainability Sunday is tevens de dag waarop het programma officieel wordt afgesloten. De activiteiten duren van 08.00 – 14.00 uur en is voor een ieder open.
Tijdens het 2 weken durende educatief programma zijn 20 jongeren tussen de 16 en 24 jaar begeleid en gemotiveerd door succesvolle leiders, directeuren en bedrijven. Bedrijven, organisaties en individuen zullen middels een sessie investeren in de vorming van de 20 toekomstige leiders en entrepreneurs. Op deze manier stimuleren zij de ontwikkeling van Suriname.

error: Kopiëren mag niet!