Sham Binda: “Geen enkele vorm van productie kan men zomaar beëindigen”

Onlangs hebben de volksvertegenwoordigers Rashid Doekhie (NDP) en Oesman Wangsabesari (NDP), kenbaar gemaakt dat de ontmanteling van de aluinaarderaffinaderij te Paranam een zeer emotionele wending heeft aangenomen binnen de samenleving, wat in principe niet de bedoeling is. Doekhie aarzelde zelfs niet om deze kwestie te vergelijken met zijn hondenhok, dat meer waard zou zijn dan Paranam. Voor Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos), is deze opstelling het toppunt van belachelijkheid. “Wat hebben Doekhie en Wangsabesari betekend voor de wederopbouw van Suriname? Niets! Zij zijn degenen die de zaak met emotionele opmerkingen beladen. Het is gek als Doekhie en Wangsabesari met kritiek en commentaar komen, terwijl ze eten en drinken met geld dat afkomstig is van het volk. Het wordt dus tijd dat men hun ego thuis laat en opkomt voor de Surinaamse belangen”, stelt Binda tegenover Dagblad Suriname.
Binda accentueert dat de autoriteiten geen enkele vorm van productie zonder gegronde redenen kunnen beëindigen. “Het schijnt dat men haast heeft om de deal met Alcoa te beëindigen. Dit duidt op het nastreven van puur eigen belang. Het zal mij niet verbazen als de grote en belangrijke stukken grond uiteindelijk in handen terechtkomen van politici.” Volgens Binda is de boosdoener de onderhandelingscommissie, waar de ondernemer Dilip Sardjoe de scepter zwaait. “Er zijn verkeerde deals gemaakt. De onderhandelingscommissie heeft gefaald en dat moet men erkennen, zodat die commissie vervangen kan worden. Je kan niet doorgaan met onderhandelen, terwijl Suriname uiteindelijk aan het kortste eind trekt.” Binda is evenmin onder de indruk van de verantwoording van de waarnemend president, Ashwin Adhin, maandag in De Nationale Assemblee (DNA). Adhin is namelijk wederom niet erin geslaagd om de DNA onderbouwde argumenten te presenteren ten aanzien van de Alcoa-kwestie. “Deze regering moet leren om met alles wat mislukt, korte metten te maken; als er slechte deals/overeenkomsten zijn gesloten, moet de onderhandelingscommissie terstond bedankt worden”, aldus Binda.
KSR

error: Kopiëren mag niet!