Agent ingesloten wegens oplichting

De agent van politie A.B., te werk gesteld op politiepost Corantijn, is afgelopen week in verzekering gesteld. Deze wetsdienaar was enkele maanden terug betrokken bij een aanrijding aan de Mandjha Veiraweg te Nickerie. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de autoverzekering van de politieman in kwestie reeds geëxpireerd was. Hij heeft samen met een verzekeringsagent zijn stukken in orde laten maken. De politieman heeft toen zijn voertuig verzekerd met terugwerkende kracht met de bedoeling dat de veroorzaakte schade van de tegenpartij alsnog door de verzekering kon worden gedekt. Maar de verzekeringsmaatschappij is erachter gekomen dat het verzekeringsbewijs was geantidateerd. De verzekeringsmaatschappij heeft de politie erbij gehaald en die heeft na onderzoek de politieagent als ook de verzekeringsagent in verzekering gesteld ter zake oplichting en valsheid in geschrifte. Regiocommandant Widjaikoemar Oedit bevestigt de aanhouding.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!