Directeur VSB: “Gezondheidssector is in crisis”

Steven Mac Andrew, directeur van de Vereniging van Surinaams Bedrijfsleven (VSB), zegt aandacht gevraagd te hebben aan de regering voor de evaluatie van de sociale wetten. Dit is ook gebeurd als onderdeel van het platform, een organisatie van het bedrijfsleven. De aanvraag was erop gericht om de systemen te verbeteren. “De evaluatie is nog steeds noodzakelijk”, zegt Mac Andrew. De gezondheidszorg is op een dusdanig niveau terechtgekomen dat het de directeur zorgen baart. “Niet alleen voor de werkgevers, ook voor de werknemers is de huidige situatie op een kritiek punt beland.” De directeur geeft aan dat de regering al bezig was, maar zegt uit te kijken naar de verdere stappen, omdat deze zaken eind 2016 reeds onder de aandacht zijn gebracht.
“De gehele gezondheidszorg lijkt in een crisis, vandaar dat een integrale evaluatie nodig is van de basiszorg”, zegt Mac Andrew. “Als van de sociale wetten er prioriteiten gesteld moeten worden dan heeft de basiszorg de voorkeur. Dit heeft volgens de directeur meer prioriteit dan bijvoorbeeld de pensioenwet. “Zaken moeten vanuit diverse kanten bekeken worden, ook vanuit de kant van de werknemer. De crisis heeft op iedereen impact.”
De directeur geeft aan dat ook het bedrijfsleven het voelt. De basiszorgwet bepaalt dat iedereen verzekerd moet zijn. Ook de medici hebben in een gezamenlijk schrijven gevraagd dat ze gehoord willen worden. Dit geldt ook voor de verzekeringsmaatschappijen en de werknemers. Iedereen die een rol speelt in dit geheel zal gehoord moeten worden, ook de vakbonden, stelt Mac Andrew.
RB

error: Kopiëren mag niet!