Indiase ambassadeur: “There is no reason Suriname could not be the leader in the region”

2 There is no reason Suriname could not be leader in the region 1
2 There is no reason Suriname could not be leader in the region 2Mahender Singh Kanyal, de nieuwe Indiase ambassadeur in Suriname, is zeer verheugd met de proclamatie van de Suriname India Chamber of Commerce and Industry (SICCI), welke gericht is op de intensivering van de handelsbetrekkingen tussen Suriname en India. De ontwikkeling van de private sector tussen beide landen is voor Kanyal een belangrijk aandachtspunt, welke eveneens ondersteund wordt door de Indiase Ambassade c.q. autoriteiten. Hij legt daarbij ook het accent op ondernemerschap onder de Surinaamse vrouwen. “There is no reason Suriname could not be the leader in the region”, accentueert Kanyal tijdens de allereerste Business Circle van SICCI op vrijdag in het Courtyard by Marriott. Dezelfde approach heeft de Indiase president, Ram Nath Govind, eveneens getoond tijdens zijn bezoek in Suriname in juni 2018.
Kanyal voert aan dat wederzijds begrip tussen het bedrijfsleven enerzijds en de overheid anderzijds een basisvoorwaarde is om economische groei te bewerkstelligen. Hij vindt het om die reden overweldigend dat beide partijen op 3 augustus 2018 de belangstelling hebben getoond om te brainstormen over de economische betrekkingen tussen Suriname en India. Hij benadrukt wederom dat de visie van SICCI, om Suriname tot grotere hoogten te brengen binnen het Caribisch gebied met de hulp van India, zeker niet onopgemerkt mag blijven. De Indiase ambassadeur moedigt de Surinaamse ondernemers aan om in oktober 2018 te participeren aan de Latin American Caribbean-CII conclave, welke in Chili gehouden zal worden. SICCI heeft reeds haar participatie aan dit evenement toegezegd.
Zoals Nizaad Bissumbhar, voorzitter van SICCI, tijdens de proclamatie van deze organisatie in mei 2018 had aangegeven, richt SICCI zich voornamelijk op de ontwikkeling van 5 gebieden: Caribbean Solar Expertise Center, Caribbean ICT Expertise Center, Caribbean Food & Agriculture Center, Caribbean Start Up Factory, en Caribbean CII Center of Excellence. Volgens Kanyal zal India van haar kant uit ook bijdragen aan deze sectoren. Hij ziet daarnaast ook potentie in een samenwerking op het mijnbouw vlak. Bissumbhar liet weten dat er meerdere business circles op komst zijn om de samenwerking tussen Suriname en India te optimaliseren.
KSR

error: Kopiëren mag niet!