India wenst internationale gemeenschap bij elkaar te brengen

De nieuwe Indiase ambassadeur Mahender Singh Kanyal heeft zijn eerste ontmoeting met de pers achter de rug (foto: Ricky Bahadoersingh)
De nieuwe Indiase ambassadeur Mahender Singh Kanyal heeft zijn eerste ontmoeting met de pers achter de rug (foto: Ricky Bahadoersingh)
De nieuwe ambassadeur van India in Suriname, Mahender Singh Kanyal, heeft reeds op diverse locaties gesproken, waarbij hij heeft aangegeven de plannen die India heeft aangaande de bilaterale relatie met Suriname te versterken. Zo nodigde de ambassadeur de media uit op de ambassade om te praten over het recente programma, waar de Surinamer aan kan deelnemen. “Gezien de expertise, ervaring en technologische kennis die India in de loop van de jaren heeft ontwikkeld en de manier waarop India zijn ervaring heeft gedeeld in de geest van Zuid- Zuid-samenwerking met de medelanden, is er veel dat Suriname en India kunnen doen voor de welvaart van mensen”, zegt de ambassadeur. India als onderdeel van zijn inzet is ook diep betrokken bij ontwikkelingen met betrekking tot de middelen van Suriname. Iedereen is in dit kader bekend met de verschillende programma’s in de technische en economische context waarmee sinds 1960 India haar verworvenheden deelt met de ontwikkelingslanden. Tot dusver hebben ongeveer 400 Surinamers volgens Kanyal deelgenomen aan eerder verzorgde programma’s. Er zijn diverse beursprogramma’s, zoals het programma Know India (Bharat ko janiye-quiz). Het ministerie van Buitenlandse Zaken, de regering van India, organiseert de tweede editie van de Bharat ko janiye-quiz voor de Indiase diaspora en geïnteresseerden over de hele wereld. Deelname aan de online-quiz staat open voor alle Indiase diaspora en de buitenlanders in de leeftijdsgroep van 15 jaar en ouder. De deelnemers kunnen de quiz elke dag online spelen gedurende de 2 weken die lopen van 15 tot 30 september 2018. Middels deze quiz kan de participant zelfs een trip winnen naar India. Het doel van deze quiz is om de internationale gemeenschap bij elkaar te brengen en om meer te weten te komen over India en haar cultuur.
Hoe neem je deel aan de quiz
Om deel te nemen aan de online-quiz moeten de deelnemers online registreren bij portal www.bharatkojaniye.in. Er zijn geen entreekosten voor deelname en de top drie winnaars van elke categorie NRI, PIO / OCI en buitenlanders krijgen gouden, zilveren en bronzen medailles op missieniveau. De 3 beste winnaars van de eerste ronde kwalificeren zich voor de tweede ronde, die tien topscorers uit elke categorie zal selecteren. Deze spelers worden geselecteerd voor de derde en vierde ronde, waaronder een 15-daagse reis naar India inclusief een bezoek aan Lakshadweep en Agra op overheidsuitgaven. De 3 beste winnaars uit elke categorie zouden gouden, zilveren en bronzen medailles krijgen tijdens de Pravasi Bharatiya Divas Conventie, die wordt gehouden op 21 tot en met 23 januari 2019. Deelnemers moeten 30 vragen beantwoorden in 25 minuten. Vragen in de online quiz zullen niet worden beperkt tot het materiaal dat wordt geleverd in de inhoudsets. Deze sets zijn bedoeld als hulpmiddel voor deelnemers, maar het is niet de bedoeling om de syllabus van deze online test te vormen. Het staat deelnemers dus vrij om naar andere informatiebronnen te verwijzen ter voorbereiding op de quiz. De ambassadeur moedigt tenslotte een ieder aan deel te nemen aan de quiz en zich vandaag in het portal te registreren.
NK

error: Kopiëren mag niet!