Politie nauwelijks zichtbaar; overvallen overdag stijgen schrikbarend

Het is vrijwel een ieder opgevallen dat de politie de laatste weken niet meer zichtbaar is op de openbare weg. De samenleving klaagt steen en been over hun veiligheid. Deze trend is heel duidelijk te merken sinds de nieuw ingevoerde blikschaderegeling wordt gehanteerd bij verkeersongevallen. Bij een aanrijding met blikschade hoeft de politie niet uit te rukken en dus zitten ze gedurende hun werktijden op kantoor. De criminelen hebben dit ondertussen ook al door. Het resultaat is zichtbaar. Geen politie op straat, dus zo kunnen zij vrijwel ongestoord en bovendien ook nog op klaarlichte dag overvallen plegen. Deze week zijn er tenminste twee handelszaken het doelwit geworden. Op woensdag 1 augustus is een winkelier aan de Bonistraat op klaarlichte dag overvallen door drie criminelen en op dinsdag 31 juli hebben criminelen ook weer overdag een glashandelszaak aan de Gompertstraat overvallen. Dan kijken wij niet naar de alledaagse straatberovingen die schering en inslag zijn. Bij de meeste straatberovingen worden mobiele telefoons weggenomen. Dagblad Suriname heeft in verband hiermee gesproken met hoofdinspecteur Humphrey Naarden. Hij heeft de bezorgdheid van het grote publiek bevestigd. Echter stelt hij dat deze kwestie niet op zijn niveau speelt en dat hij hierop geen antwoord kan geven, omdat hij de nodige data niet bij de hand heeft. Het is de korpsleiding die voor deze criminele uitspattingen een gedegen antwoord moet formuleren. Tot nog toe merkt het volk geen verbetering. Dagblad Suriname heeft naar de minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, en de korpschef Roberto Prade gebeld voor een reactie. Echter waren geen van deze twee functionarissen telefonisch bereikbaar op dat moment.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!