OWT&C heeft geen oplossing voor vervallen busvergunningen

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) maakt het leven van de particuliere bushouders ondraaglijk. Dit meldt een benadeelde bushouder L.H. tegenover Dagblad Suriname. Volgens L.H., die vergunninghouder is op de PSB-route, zijn vrijwel alle wegen bewandeld om een eenvoudige busvergunning, die in 2015 vervallen is, te verlengen. Echter is het nog steeds een lijdensweg om over de brandstofcompensatie te beschikken. De betrokkene heeft het ministerie ontelbare keren benaderd over de status van de verlenging, waarna de medewerkers ook iedere keer naar andere documenten vroegen. De benodigde stukken zijn zonder enig poeha ingediend, echter kreeg L.H. 3 weken terug definitief te horen dat de vergunning niet meer verlengd kan worden.
“Ruim voordat mijn vergunning zou vervallen, heb ik een brief verstuurd naar het ministerie met het verzoek om mijn beschikking te verlengen. Het bleek dat mijn dossier verlegd was. Door de reshuffeling van minister Jerry Miranda is ook veel tijd verloren gegaan om mijn zaken in orde te krijgen. Ik kreeg toen een strookje waarmee ik toch mijn bus kon rijden, maar nu is dat ook teruggenomen door het ministerie met de mededeling dat ik geen strookje meer zal krijgen. En nu kan ik geen subsidie meer ontvangen.” L.H., die 2 minderjarige kinderen heeft, is ten einde raad. Voorheen werd deze groep van actieve bushouders, die door nalatigheid van het ministerie geen geldige vergunning konden overleggen, uitbetaald door de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO). Door het nieuw beleid op het ministerie is dit echter niet meer mogelijk. “Minister Patrick Pengel heeft een besluit genomen om alleen beschikkingen vanaf 2017 te verlengen. Waarom worden we zo gedupeerd om een vergunning te verlengen? Als onze bussen niet meer ingezet zullen worden, zal de samenleving ook de dupe van worden. En dan krijg je weer chaos. Zit het ministerie daarop te wachten?”, aldus L.H.
KSR

error: Kopiëren mag niet!