Begrafenisplechtigheid Georgine Soemita-Djojo-oetomo

Begrafenisplechtigheid Georgine Soemita-Djojooetomo
Begrafenis 13Dinsdag jongstleden hebben familie, vrienden en partijgenoten van de KTPI, in het mortuarium van Schiphol afscheid genomen van de in Nederland overleden Georgini Toekirah Soemita-Djojo-oetomo (72), echtgenote van politicus Willy Soemita.
Mevrouw Soemita is haar echtgenoot, Willy, voor wie zij een grote steun was in zijn politieke carrière, voorgegaan. Zij was zeer bemind binnen en buiten de partij. In leven was zij ambtenaar en is in de jaren zeventig van de vorige eeuw onder andere secretaresse geweest van de ministers Soejadin André Soeperman en Cornelis Ardjosemito.
Mevrouw Soemita overleed in Nederland waar zij als gezelschap van haar wederhelft vertoefde, die voor een medisch onderzoek was afgereisd naar Europa. Het stoffelijk overschot werd donderdag naar Suriname overgebracht. Het ligt in de bedoeling om de begrafenisplechtigheid te doen plaatsvinden op vrijdagmiddag 27 juli op de begraafplaats SIS aan de Doekhieweg in Paramaribo-Zuid. Tussen 13.00 -15.00 uur wordt er aan de Anton Favereystraat (Tourtonne III) te Paramaribo, afscheid genomen van de overledene.
HD

error: Kopiëren mag niet!