‘Ik dacht dat zij mij zouden vermoorden’

De benadeelde Mohamed J. heeft volgens zijn eigen verklaring geluk gehad dat een bende van tien rovers hem op 11 april niet hebben vermoord. In deze zaak staan de verdachten Chivaro P. en Regilio C. terecht. Uit een verklaring van Mohamed, die gisteren door kantonrechter Dinesh Sewrattan voor werd gelezen, blijkt dat de benadeelde tijdens sluitingstijd van zijn fruitstand door de tien mannen werd benaderd, die zogenaamd fruit wensten te kopen. Toen hij door had dat de mannen hem probeerden af te leiden, werd hij ineens door hen aangevallen, vastgegrepen, geschopt en geslagen. Mohamed zag kans weg te vluchten, maar werd zeker tot tweemaal toe vastgegrepen en weer mishandeld. “Ik dacht dat zij mij zouden vermoorden, maar opeens reed een voertuig langs en de bestuurder schreeuwde tegen de mannen om mij los te laten. Hierna lieten zij mij los en vluchtten weg. Nadat ik was bijgekomen, bleek dat de mannen een rugtas, SRD 500 en mijn telefoon uit mijn broekzak hadden weggenomen. Ook fruit was vernield”, citeerde de rechter de verklaring van Mohamed. De mannen zouden op 12 april weer op locatie zijn geweest om fruit te stelen en hebben Mohamed daarbij met stenen bekogeld. Een broer van de benadeelde vertelde in de rechtszaal dat de mannen op 15 april weer voor derde keer naar de fruitstand zijn getogen en fruit en watermeloen hebben gestolen. Toen hij dit van zijn broer Mohamed te horen kreeg, zette hij een zoektocht in. Echter, bij confrontatie werd hij door de mannen aangevallen en aan zijn rug gekapt met een houwer. Ook zijn voertuig werd aanzienlijk beschadigd. Volgens de getuige zijn deze jongemannen allemaal een last voor de buurt. Deze zaak wordt op 14 augustus verder behandeld.
Faisel Rasoelbaks

error: Kopiëren mag niet!