Tjon En Fa 5de op Keirin, klaar voor 200 meter sprint

Jaïr Tjon En Fa zegt niet helemaal tevreden te zijn over de keirin op de 23ste CAC Games in Colombia. Hoewel het volgens hem geen heel slecht resultaat is, denkt hij dat hij beter had kunnen finishen. “Ik heb een domme fout gemaakt in de finale waardoor ik de aansluiting met de groep heb verloren. Ik heb veel te lang gewacht om aan te vallen.”
De keirin heeft hij gebruikt als opwarming voor de 200 meter sprint, zijn favoriete onderdeel. Op de vraag als het feit dat hij een extra race van zes ronden (de herkansing) invloed zal hebben op zijn prestatie morgen antwoordde hij met nee. “Ik voel me heel goed voor de sprint. Mijn benen zijn niet moe, ze voelen ready aan voor de 200 meter.”
Tjon En Fa beaamt dat de 200 meter sprint zijn favoriete onderdeel is en verwacht ook veel van zichzelf. “De jongens ken ik allemaal. De sprint moet wel goed verlopen. Ik ga er keihard tegenaan en denk wel dat ik heel goed ga rijden. Een medaille zit er zeker in.”
De vijftien renners hebben dinsdagochtend tien uur eerst de kwalificatie. De renner met de snelste tijd gaat automatisch naar de kwartfinales van dinsdagmiddag. De overige veertien hebben dinsdagochtend lokale tijd nog de achtste finales.
Fabian Puerta start als laatste (vijftiende), Tjon En Fa als veertiende. De startlijst wordt volgens de ranking samengesteld. “Dat betekent dat Fabian een betere ranking dan mij heeft want de best gerangschikte start als laatste.”
Tijdens de Odesur vorige maand in Bolivia verloor Tjon En Fa in de halve finales van Puerta, die later met de gouden medaille vandoorging.

error: Kopiëren mag niet!